Opitý Izidor v tvare šiltovky

Opitý Izidor v tvare šiltovky

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Korpus:

  • 50 g masla

  • 50 g práškového cukru

  • 1 žĺtok

  • 30 g mletých orechov

  • 60 g polohrubej múky

  • 2 g prášku do pečiva

  • 5 g kakaa

  • sneh z bielka

Ovocný vklad:

  • 150 g marhuľového pyré

  • 20 g kryštálového cukru

  • 3 g pektínu NH

Orechová plnka:

  • 50 g mletých orechov

  • 25 g práškového cukru

  • 25 g rumu

Čokoládový mousse:

  • 100 g tmavej čokolády

  • 7 g kakaa

  • 40 g vody

  • 180 g smotany na šľahanie

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme žĺtok a vyšľaháme dohladka. Vmiešame mleté orechy, kakao, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielka. Cesto rozotrieme do formy a pečieme pri 180 °C približne 12–15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  • Ovocný vklad pripravíme zahriatím marhuľového pyré na 60–70 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom, krátko povaríme a nalejeme do formy. Necháme úplne vymraziť.
  • Na orechovú plnku zmiešame mleté orechy s cukrom a rumom a necháme zachladiť.
    Čokoládový mousse pripravíme tak, že čokoládu, kakao a vodu zohrejeme vo vodnom kúpeli na hladkú ganache, ktorú po vychladnutí jemne vmiešame do polotuhej šľahačky.
  • Dezert skladáme do formy v tvare šiltovky: čokoládová vrstva, orechová plnka, ovocný vklad a korpus. Po stuhnutí vyberieme z formy a podávame zabalený ako jedlý darček.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať