-
06.05.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Divočina na jazyku
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
– 200 g sušených paradajok
– 200 g slnečnicových semien
– 100 g tekvicových semien
– 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
– 1/2 ČL soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
– 1/4 ČL mletej rasce
– 1 ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)
Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.
Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!
- 06.05.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou