Svet zvolil novú Miss Universe: Slovenka to nie je, no Kinga Puhová nás dokonale reprezentovala!

Finalistky z celého sveta, vrátane našej Kingy Puhovej absolvovali veľkolepé finále. Aj keď bol tento ročník nabitý krásnymi ženami, vyhrať mohla len jedna!

Novou Miss Universe sa stala Seynnis Palacio, dvadsaťtriročná Miss Nikaragua, ktorá je aktivistkou za duševné zdravie a pracuje ako audiovizuálna producentka. Na druhom mieste sa umiestnila Miss Thajsko, tretiu pozíciu obsadila víťazka z Austrálie. Napriek tomu, že Slovenka Kinga Puhová neobsadila popredne priečky, svetu ukázala, že na Slovensku máme nielen krásne, ale hlavne šikovné ženy. "Mám za sebou neskutočné dva týždne, ktoré boli pre mňa najkrajšie a zároveň najnáročnejšie v mojom živote. Som vďačná za krásne zážitky a množstvo sprievodného programu, hoci boli dni, kedy sme spali len štyri až päť hodín. Silu mi však dodávala obrovská podpora a krásne správy, ktoré som dostávala," uviedla po skončení finále naša zástupkyňa na Miss Universe!

"Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži. Ďakujem celému tímu Miss Slovensko a riaditeľovi súťaže Michaelovi Kováčikovi za profesionálnu prípravu, pomoc a podporu na mojej ceste," neskrývala Kinga dojatie. Blondínka absolvovala v súťaži aj disciplínu v národnom kostýme a úspechom je, že sa dostala do výberu hlasovania o najlepší národný kostým. Zaujímavosťou je, že si ho sama osobne navrhla. Jej „Ethereal Serenity“ – úchvatný prejav nadčasovej elegancie a moderného pôvabu zožal len pozitívne ohlasy.  Víťazka Miss Universe 2022 a zároveň moderátorka súťaže 2023, R´Bonney Gabriel, uviedla na adresu Kinginých šiat "Tieto šaty si musím požičať!"

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miss Universe (@missuniverse)