Sophia Hrivňáková sa pripravuje na Miss World: Neuveríte, KOĽKO bude vážiť jej batožina!

Miss Slovensko 2021, Sophii Hrivňákovej, pripadla významná úloha. Našu krajinu čoskoro bude reprezentovať na svetovej súťaži až v ďalekej Indii. Pozrite, ako sa na to pripravuje!

Dvadsaťštyriročná Sophia Hrivňáková zaujala v posledných týždňoch na svojich sociálnych sieťach zaujímavými tanečnými kreáciami. Najskôr sa zvŕtala v rytme slovenských ľudoviek a neskôr presedlala na orient a v typickom indickom sárí. Krásna sa  takto pripravuje na odchod na Miss World, kde bude reprezentovať Slovensko aj prostredníctvom našich zvykov a tradícii. Súťaž sa bude tento rok konať až v ďalekej Indii, v meste Nové Dillí. Svetová súťaž sa po dvoch rokoch odmlky konečne uskutoční a vo finále 9. marca 2024 sa rozhodne o svetovej víťazke! 

Sophine prípravy na súťaž vrcholia a keďže jednou z disciplín bude aj predvedenie slovenského kroja a tanca, nemôže to zanedbať. Ľudový tanec z Podpoľania pre súťažnú disciplínu sa učila v Očovej, kde ju zasvätili do tanca manželia Monika a Pavol Holíkovci. Dievčenský kroj s prekrásnymi výšivkami z Očove zapožičala Iveta Smileková z Detvianske ľudové umenie. Keďže sa bude 71. ročník konať v Indii, nesmeli chýbať ani dôsledné prípravy na zvládnutie choreografií a tancov pochádzajúcich z tejto krajiny. Sophia má za sebou tiež stretnutie s veľvyslankyňou Indickej republiky v SR - Apoorvou Srivastavovou. Sophia odovzdala darček symbolizujúci jej rodné mesto - reprezentatívnu publikáciu o Banskej Štiavnici. Apoorva darovala Sophii nádhernú indickú šatku, ktorou vyjadrila priateľstvo medzi našimi krajinami. 

Rodáčka z Banskej Štiavnice sa na súťaži odprezentuje okrem tradičného kroja tiež sedemdesiat päťkilogramovou batožinou. Exkluzívnu finálovú róbu pre festival krásy v Indii navrhla návrhárka Viera Futáková. Návrhárka Jana Jurčenko na mieru vytvorila róbu do unikátnej Best Designer Award, ktorá bude spojená so súťažou Fashion Top Model. Do batožiny si Sophia zabalí aj modely ďalších slovenských návrhárov Jany Kurilákovej, Zuzany Hakovej, Michaela Kováčika, svadobného salónu WEM, obuvníctva Steve Madden Slovakia. Sophia povezie so sebou špeciálny šperk, určený pre charitatívne účely.  Ide o exkluzívnu brošňu od firmy Loretta, ktorá prezentuje Slovensko, tradície a unikátnu slovenskú kultúru!