Prečo stylista chcel, aby sa maniačky obliekli do slovenských značiek? TOTO sú dôvody!

Súťažiace v obľúbenej šou Nákupné maniačky tento týždeň nakupovali na tému "Slovenské značky a návrhári". Stylista Marián Hornyák v dnešnej časti objasní, prečo pre dámy vybral práve toto zadanie. A jeho dôvody sú naozaj krásne!

Tento týždeň sa na nákupy v obchodnom centre vybrali trénerka tanca Zuzana, umelkyňa Martina, živnostníčka Katarína a očná optička Melinda. Za dve hodiny a rozpočet 300 eur sa mali obliecť na tému "Slovenské značky a návrhári". "Tento týždeň budete mať veľmi jednoduché zadanie, ale o to zaujímavejšie. Budeme sa snažiť ukázať, čo všetko zaujímavé a kreatívne sa tvorí pod rukami slovenských návrhárov a značiek. Vašou úlohou bude zostaviť si outfit, ktorého minimálne jeden kúsok bude práve z dielne nejakého slovenského návrhára alebo značky," povedal na začiatku týždňa stylista Marián Hornyák.

​V piatkovej časti vysvetlí, čo ho viedlo k tomu, aby vybral pre súťažiace práve takúto tému. "Mám rád zadania, ktoré vás prekvapia. Ktoré nie sú úplne prvoplánové. Ale zároveň toto zadanie bolo pre mňa veľmi dôležité, lebo si myslím, že veľmi prirodzene reaguje na dnešnú dobu. Veľa sa skloňuje slow fashion, fast fashion a rôzne iné pojmy. Či naozaj potrebujeme vyrábať toľko oblečenia. Či potrebujeme nakupovať toľko oblečenia. V dnešnej dobe, keď je globálny problém s prepravou, prevozom tých vecí a chýbajú niektoré kolekcie. Niektoré značky zistili, že nepotrebujú toľko kolekcií. Nie je ten dopyt taký. Keď sme ostali doma a nepotrebovali sme toľko vecí, sa spotreba spomalila a znížila. To je dobre," zhodnotí Marián.

Počas pandémie zažívali všetci malí obchodníci a tvorcovia veľmi ťažké obdobie, pretože butiky museli byť zavreté. Keď teda opatrenia umožnili, aby svoje dvere pre zákazníkov otvorili, rozhodol sa, že im takýmto spôsobom pomôže. "Posolstvo, ktoré som chcel cez túto tému dať vám a cez vás to ukázať aj ostatným, je, že sú aj slovenské značky, sú aj slovenskí výrobcovia, aj slovenskí tvorcovia, pre ktorých je to chlebíkom a živia sa tým. Navrhujú a vyrábajú pekné a zaujímavé veci, kvalitné veci a je žiaduce, aby sme ich poznali a kúpou podporili," vysvetlí stylista. Ako podľa neho dámy zvládli toto zadanie a ako dopadne dnešné finále?


Sledujte obľúbené Nákupné maniačky aj dnes o 15:30 na JOJke!