Dámy, viete, ako sa starať o plisované kúsky, aby vám vydržali? Dajte na Veronikine tipy!

Vo štvrtok bude v Nákupných maniačkach skladať svoj súťažný outfit na tému Hokejová fanúšička aj mamička Veronika. Skôr než sa vyberie do obchodov, nám ale ukáže šatník, ktorý je doslova kráľovstvom plisovaného oblečenia. Ako sa však o tieto elegantné kúsky starať tak, aby nám vydržali čo najdlhšie?

Súťažiaca Veronika je milovníčkou plisovaných kúskov, čo sme mali možnosť vidieť už od pondelka. Hneď počas prvého dňa ohúrila zaujímavým dizajnérskym topom a v utorok prekvapila čiernou vestou z jemne priesvitného materiálu. V jej šatníku sa však nachádza aj množstvo ďalších plisovaných vychytávok. „Mám veľmi rada tento trend a štýl – plisované veci. Keby som mohla, aj obliečky mám plisované,“ zasmeje sa v epizóde. Kúsky, ktoré má Veronika vo svojej zbierke, sú od značky venujúcej sa tomuto spôsobu spracovania látky. „Toto plisé je špecifické práve v tom, že ide o ručné plisé. Je to ešte tradičná ručná remeselná výroba. Plisuje sa v starých vyše storočných plisovacích formách,“ poznamenala.

​Aby plisované kúsky, obzvlášť tie, ktoré sú vyrábané ručne, vydržali čo najdlhšie, treba sa o ne aj správne starať. Takéto oblečenie rozhodne nepatrí ani do práčky, ani do sušičky. O toto ručné plisé sa vyslovene treba starať tak, že sa to jemne preperie v rukách. Následne to treba vyžmýkať v tvare plisé, zavesíme na vešiak a dáme vysušiť. Veci z plisu v žiadnom prípade nežehlíme a takisto určite nedať do práčky, lebo by ste mohli o toto krásne plisé prísť,“ vysvetlila.

Sledujte ikonické Nákupné maniačky dnes špeciálne v dvoch častiach za sebou od 15:10 na JOJke!