Toto sme tu ešte nemali: Čím sa líši Nový život od ostatných seriálov?

Už v úvode roka 2020 prichádza na obrazovky JOJky rodinný seriál Nový život, ktorý bude plný vtipných situácií, aké občas zažíva každý z nás. Seriál sa zameriava na netradičnú tému, ktorú sme v ostatných seriáloch zatiaľ nemali. Traja najlepší kamaráti sa rozhodnú ukončiť svoje kariéry a sú tak na prahu ich nového života. Musia si vybrať cestu, po ktorej pôjdu ďalej.

Na JOJku prichádza už v pondelok 6. januára seriál Nový život, v ktorom traja najlepší kamaráti a bývalí spolužiaci Dušan, Pavol a Lucia sa rozhodnú ukončiť svoje dobre rozbehnuté športové kariéry v tom istom momente. Každý z nich však z iného dôvodu. Kvôli rodine, zraneniu, či len z túžby po zmene. Všetci traja sa ocitnú na začiatku ich nového života a musia si vybrať cestu, po ktorej sa ďalej poberú. Pod scenárom Nového života je podpísaný česko-slovenský tím Petr Kolečko a Danica Hričová. A práve oni nám prezradili, v čom sa tento seriál líši od ostatných. Danica Hričová má za sebou viaceré dramatické seriály či sitkomy, ako napríklad Divoké kone či ZOO. Aj v tomto prípade ide o seriál dlhodobý, ktorý má väčší počet dielov. Predsa len však bude úplne iný.

​Ako samotná Hričová hovorí, oproti jej predošlým seriálom, na ktorých sa scenáristicky podieľala, ide o rodinný seriál s komediálnym potenciálom. "Je to komédia, ktorá vychádza zo životných situácií, zo životných stretov postáv. Rozoberá to, čo prináša život sám. Zvraty, ktoré sa vám naozaj môžu stať. Aj bizarné situácie prináša život," opisuje scenáristka Danica Hričová. Práve z podobných situácií, ktoré sa môžu stať komukoľvek z nás, je vyskladaný celý seriál Nový život. Nosnou témou je téma priateľstva. Základný dej seriálu tvoria tri hlavné postavy troch kamarátov. Nech je akokoľvek zle, vždy si vedia vzájomne pomôcť. A práve to je na tom veľmi pekné. Na seriáli sa scenáristicky podieľal aj známy scenárista Petr Kolečko, ktorý mal na starosti aj kultový český seriál Most či napríklad seriál Hrobári. "Myslím, že je tam väčšia snaha o humor a v niektorých netradičných znázorneniach životných situácií je to miestami odvážnejšie. Z postáv ide príjemné ľudské teplo. Postavy sú z mäsa a kostí a dokážeme sa s nimi stotožniť," hovorí o Novom živote Kolečko. 

Seriál Nový život štartujeme na JOJke v pondelok 6. januára o 20:35!