Špeciálny vianočný retro Nový život: Odpadnete, ako vyzerali naše hviezdy pred 16 rokmi!

Televízia JOJ a tvorcovia seriálu Nový život si pre svojich verných divákov pripravili veľké vianočné prekvapenie! Už vo štvrtok po finálovej epizóde odvysielame špeciálnu vianočnú časť, ktorá sa odohráva v roku 2004. Zistíte tak, ako vyzerali a čomu sa venovali naši hlavní hrdinovia. A ich premeny, ako aj životy rozhodne stoja za to!

Vianočný špeciál Nového života sa odohráva v roku 2004, teda pred šestnástimi rokmi. Paľo hral aktívne futbal, Lea sa práve narodila, Lucia mala iného partnera a Dušan sa pomaličky zbližoval s Alenou, ktorá bola ešte zadaná. Že tvorcovia sústredili dej práve do minulosti, nie je náhoda. „Vymysleli sme to s Petrom Kolečkom. Chceli sme, aby bol ten Vianočný diel nadčasový, a preto sme urobili to retro, aby nebolo spojené s aktuálnym dejom v seriáli a mohol sa odvysielať kedykoľvek,“ povedala kreatívna producentka Danica Hričová.

Aby bol dej naozaj uveriteľný, museli hlavní hrdinovia prejsť poriadnym omladením. To mala pod palcom šikovná maskérka Megi Podhorná. „Veľkou inšpiráciou boli herci samotní, pozreli sme si spoločne fotky, ako vyzerali cca pred 20 rokmi. Pri niektorých nám to veľmi pomohlo, ale samozrejme platia tam aj iste pravidlá, ktoré sme dodržali. U pánov na omladenie veľmi pomôže oholenie brady na hladko a pri ženách pomôže ofina,“ vysvetlila. Do úvahy však brali aj to, aby sa herci vo svojich nových imidžoch cítili komfortne. „Vždy sa snažíme, aby herci boli aj spokojní, sú to veľkí profesionáli takže chápu, že aj keď nevyzerajú vždy najviac upravene alebo nastajlovane, je to potrebné pre ich postavu v danom momente. Napríklad pri Milovi Kráľovi sme si mohli dovoliť ho výrazne ostrihať - na športovca. Aj ked’ to nebude asi budúci Milov image, tak sa ochotne na to podujal a samozrejme po dotočení sme ho naspať upravili do moderného vzhľadu,“ prezradila s úsmevom.

Tvorcovia sa však pri nakrúcaní potýkali aj s problémom – ako docieliť vianočnú atmosféru v slnečnom a pomerne teplom septembri. „Museli sme hľadať také lokácie, kde sme dokázali vyzdobiť ulice, postaviť stromčeky a zakryť, že slnko, ktoré svieti ešte s poriadnou silou, je vlastne decembrové,“ povedal režisér Ján Novák. Jedným dychom dodal, že tú správnu sviatočnú náladu sa im podarilo dosiahnuť. „Bolo malebné, skutočne vianočné, keď naši hlavní hrdinovia sledovali, ako padá vianočná hviezda. Aj keď boli okolo desiatky svetiel, štáb a všetko, čo k nakrúcaniu patrí, zrazu, akoby niekto mávol kúzelným prútikom, boli skutočné Vianoce. Také to zvláštne ticho a pokoj,“ uzavrel s úsmevom.

Sledujte finále druhej série Nového života už zajtra o 20:35 a po ňom vianočný špeciál Nový život: Šťastné a veselé na JOJke!