Andrej z Nového života má naozaj dobré srdce: Aha, ČOMU sa venuje počas pandémie!

Jednou z najvýraznejších tínedžerských postáv v obľúbenom seriáli Nový život je aj septimán Andrej. Spolu s Dežom tvoria nerozlučnú dvojicu a neustále vymýšľajú kadejaké pestvá. Pred kamerami ho stvárňuje mladý herec Michal Spielmann a v reálnom živote sa aktuálne počas pandémie venuje naozaj krásnej činnosti!

Herecký predstaviteľ Andreja z Nového života, 25- ročný Michal Spielmann, vyštudoval na Vysokej škole múzických umení, no pre pandemickú situáciu sa herectvu nevenuje až toľko, ako by chcel. Momentálne aktívne hrá iba v obľúbenom seriáli a tak má množstvo času, ktorý sa rozhodol tráviť produktívne. Od polovice februára totiž pracuje ako administratívny pracovník v takzvanej MOMke. Prvýkrát som sa rozhodol aj s priateľkou, že sa prihlásime ako dobrovoľníci na druhé celoplošné testovanie, ktoré sa konalo začiatkom tohto roka. Keď som sa večer z tohoto testovania vrátil domov, mal som úžasný pocit z toho, že som urobil niečo prospešné pre spoločnosť. A vtedy som si povedal, že keďže sa nedá nikde hrať, tak by som chcel v tom pokračovať a tak využiť svoj voľný čas. Náhodou som sa stretol s kamarátom, ktorý v Momke už pracoval a opýtal sa ho či nemajú voľné miesto. A tak som tu,“ vysvetlil Michal, ako sa k práci dostal.

Hoci je robota v mobilnom odberovom mieste pomerne riziková, mladý herec strach z nákazy nemá. „Tým, že pracovník má ochranný odev, respirátor, rukavice a je tam veľmi zvýšená hygiena vo forme neustálej dezinfekcii rukavíc, menení rukavíc a podobne, tak riziko nákazy je veľmi malé. Pokiaľ samozrejme človek nič nezanedbáva a dáva si pozor. Ale samozrejme tá obava tu je, ale tak isto sa človek môže nakaziť kdekoľvek inde ak si nedáva pozor,“ myslí si Spielmann.

Michal Spielmann a Romana Dang Van V seriáli Nový život je Andrejovou frajerkou spolužiačka Danica. V reálnom živote spolu s priateľkou pracovali v MOMke. Zdroj: TV JOJ

Pandémia ako taká mu síce veľa vzala, ale zároveň aj veľa dala. „Na jednej strane je úžasné, že mám čas pre seba, pre svoju priateľku, ale na druhej strane ma to obmedzuje v stretávaní sa s rodinou, čo mi chýba najviac. Nevidieť starú mamu pol roka na živo je naozaj smutné a ťažké. Samozrejme aj divadlo a umenie mi neskutočne chýba, keďže sa nedá ísť do divadla, galérie, múzea... Myslím si, že každá chvíľa, skúsenosť alebo obdobie môže človeku niečo dať. Mne toto obdobie dalo napríklad to, že som spoznal nových inšpiratívnych ľudí vďaka tomu, že som začal pracovať v MOMke,“ dodal s úsmevom predstaviteľ tínedžera Andreja.

Sledujte obľúbený seriál Nový život každý utorok v dvoch častiach za sebou o 20:35 a vo štvrtok o 20:35 na JOJke!