Marek urobí pred kamerami veľké dusno: Výhovorky, výčitky a ostrý odkaz odborníkom!

Bude to napäté! Do relácie Reštart sa prihlásil aj 28-ročný kuchár Marek z Trenčína. Napriek tomu, že po úvodných vyšetreniach budú jeho výsledky priam katastrofálne, z jeho úst budeme počuť samé výhovorky a výčitky. To však ani zďaleka nie je všetko.

Marek je najmladší spomedzi troch súrodencov, no napriek svojmu veku stále žije s rodičmi. Do televíznej relácie sa prihlásil preto, lebo už konečne chcel so svojou váhou niečo urobiť a zmeniť tak svoj život. Podľa jeho slov mal s váhou problémy už v detstve. Avšak, nepomáha tomu ani svojou životosprávou. „Stravujem sa zle, lebo jem nepravidelne. Ráno vypijem kávu a idem do práce. Viem, že by som to mal zmeniť, ale akosi sa k tomu nemám. Ja som bol vždy taký silnejší. Aj na základnej škole. Posmievali sa mi, že som tlstý. Nevedel som to prekonať,“ zaspomínal si mladý muž. Že na tom nie je zdravotne najlepšie, si veľmi dobre uvedomoval. No, že je na tom priam katastrofálne a reálne mu pre vysokú váhu ide o život, ani len netušil. Hoci nemá ani tridsať rokov, športový fyziológ Viktor Bielik mu biologický vek vypočítal na alarmujúcich 63 rokov. Až šesťdesiat percent jeho hmotnosti tvorí tuk a obvod pásu tiež bije na poplach. Keď však prišlo na lámanie chleba a jeho stav začali odborníci riešiť, postavil sa na zadné. Marek mal totiž ako všetci účinkujúci z Reštartu napísať, čo všetko v priebehu dňa skonzumuje.

Reštart Marek Marekova váha a zdravotný stav sú alarmujúce. Zdroj: TV JOJ

​Lenže, jeho záznamy sa akosi nezhodujú s tým, aké má výsledky a ako vyzerá. „My sme spracovali záznam toho, čo zješ. Museli sme to trikrát prekontrolovať. Ak by bola pravda, to čo si napísal, tak by sme neriešili tvoju extrémnu obezitu, ale skôr by sme riešili mentálnu anorexiu. Ak by bola pravda, čo si napísal a my by sme ťa pripútali na nemocničné lôžko a dávali by sme ti stravu, čo popisuješ, za jeden mesiac by si schudol 10 kilogramov,“ povedal Viktor Marekovi. „Človek, ktorý má 60 percent tuku v tele, musí mať nadmerný kalorický príjem,“ vysvetlil. Mladého muža sa ale jeho slová dotkli a do odborníka sa poriadne obul. „Napísal som, čo som v ten deň jedol. Niekedy je to tak, niekedy je to inak. Teraz, tieto tri dni, to bolo tak, ako som napísal. Som nahnevaný, lebo Viktor nevidí do toho. Videli sme sa tu dvakrát dnes a podľa toho a troch dní zo záznamov nemôže odhadnúť, aký som typ človeka,“ skonštatoval Marek. Zdá sa, že tento adept na zmenu života bude naozaj tvrdý oriešok.

Sledujte Reštart každú stredu po seriáli Som mama na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora