-
24.04.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Pstruh na viac spôsobov
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Pstruh udený 150 g (z voľného chovu)
Na paštétu:
Pečienky zo pstruha 150 g
Olej olivový 25 ml
Maslo 150 g
Brandy 50 ml
Soľ korenie
Šalotka 100 g
Na brioche:
Maslo 100 g
Muka hladká 300 g
Droždie 20 g
Soľ korenie
Šťava z ihličia 100 ml
Ferment citróny pasta 50 g
Na grawlax:
Pstruh 100 g
Sol 50 g
Cukor 50 g
Borovička 25 ml
Zdroj fotky TV JOJ
Na studenú zálievku:
Ihličie 50 g
Bazalka 20 g
Uhorka 150 g
Vanilka lusk 1 ks
Kiwi 2 ks
Domaci vanilkový cukor 30 g
Postup:
Pstruh (budem chytať v jazierku a potom ho dám na pahrebu zaúdiť). 10 minút údenia, Z pečienky zo pstruha urobím paštétu na koňaku a masle, Urobím aj rýchlu brioche z ihličia a ferment citrónov (citróny mam už naložené). Časť filety urobím aj grawlax na borovičkovej soli. A mäso z údeného pstruha naskladám do taniera s bylinkami a zalejem zálievkou z ihličia, bazalky a vanilky.
- 24.04.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou