-
08.05.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Od kardiológa šup k dermatológovi
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
kuracie srdiečka
mrkva
petržlen
zeler
cibuľa
cesnak
koreniny, soľ
acidofilné mlieko
tymian
olej
maslo
bravčová masť
zemiaky
vajce
polohrubá múka
tvaroh hrudkový
kuracie kože
chlieb
chren
kôpor
čilli
demiglas
červená repa
jablko
olivový olej extra virgin
malinový ocot
želatina plátková
cukor kryštálový
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Chrenová pena - uvarená zelenina z vývaru, vývar, cukor, acidofilné mlieka a nastrúhame čerstvý chren. Rozmixujeme, pridáme napučanú želatínu a scedíme do sifónovej fľaše. Srdiečka scedíme z nálevu, osušíme a sprudka opečieme na oleji ochutíme soľou, korením z mlynčeka a tymianom a premiešame v zredukovanom demiglase, zjemníme maslom. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrudkový tvaroh, vaječný žĺtok, soľ, mleté korenie z mlynčeka a muškátový orech. Spojíme polohrubou múkou a vypracujeme jednoduchšie cesto, ktoré tvarujeme ako dolky/ lievančeky a opekáme z každej strany na masti približne 4 minúty.
- 08.05.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou