-
03.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Pstruh
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Pstruhy
Karfiol
Arašidové maslo
Soľ
Korenie
Pasterizovane žĺtka
Olej z medvedieho cesnaku
Kaviár zo pstruha
Hľuzovka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pstruhy vyfiletujeme, filety upravíme do požadovaných tvarov. Zo zvyšných kostí, divokého korenia a šupiek z mrkvy a inej zeleniny pripravíme vývar.
Karfiolové pyré:
Karfiol vložíme do mixéra spolu s arašidovým maslom. Dochutíme soľou a korením. Zo zvyšného karfiolu, ktorý len zľahka zblanšírujeme, pripravíme ružičky, ktoré potrieme maslom a spálime flambovacou pištoľou. Emulziu pripravíme zo žĺtkov, do ktorých zašľaháme olej z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, cukrom a citrónom.
Omáčka:
Omáčku pripravíme zo scedeného vývaru a opraženej hladkej múky na masle. Dochutíme soľou a korením. Pred servírovaním pridáme kaviár a olej z medvedieho cesnaku.
Pstruh:
Filety pstruha opečieme na panvici kožou dole (kožu si predtým narežeme) a dochutíme soľou. Zblanšírovaný a následne spálený karfiol ozdobíme emulziou a nastrúhanou hľuzovkou.
Celé jedlo dozdobíme kôprom a kapucínkami.
- 03.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou