-
04.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Losos
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Losos marinovany s 1 % soli cez noc
Limetkove dashi:
Voda 1 l
Kombu 30 g
Bonito 30 g
Vysušené huby shitake 20 g
limetka 2 x
pažítka 30 g nakrájaná nadrobno
sójová omáčka kikkoman 60 g
kukuričný škrob 20 g
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Dashi:
Pridáme bonito. Celú zmes zlejeme a zahustíme kukuričným škrobom (škrob zmiešame s vodou a počas varu pridávame túto zmes, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu). Dochutíme sójovou omáčkou. Pred podávaním pridáme limetovú kôru, limetovú šťavu a pažítku.
Losos:
Nasolený sa varí v olivovom oleji 10 minút (ideálne tesne pred podávaním).
Marinovaná špargľa:
Špargľu nastrúhame na dlhé tenké plátky. Pred podávaním marinujeme v olivovom oleji, citróne a soli.
Uhorka a chren:
Uhorku nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky a osolíme. Necháme, aby soľ vytiahla vodu z uhorky, potom ju premyjeme a osušíme. Dochutíme čiernym korením, kôprom a chrenom.
Vyprážaná quinoa:
Uvarenú a dehydrovanú quinou vyprážame ako popcorn v oleji pri 200 °C. Quinoa sa vyberie na papier, aby sa odsala prebytočná mastnota, a hneď ju posolíme, aby sa soľ rozpustila.
- 04.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou