HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

  • hovädzie mäso
  • červené víno
  • masť
  • slanina
  • cibuľa
  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • múka
  • vývar
  • soľ
  • korenie
  • zväzok tymiánu
  • bobkový list
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • šalotka
  • šampiňóny
Bez servítky, Andrea Zimanyova

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mäso:

Hovädzie mäso si nakrájame na kocky, naložíme do červeného vína a necháme odstáť. Pripravíme si tlakový hrniec, v ktorom rozpustíme masť so slaninou. Slaninu vyberieme. Pridáme na väčšie kusy nakrájané hovädzie mäso, ktoré opekáme sprudka z oboch strán.Opečené hovädzie mäso vyberieme a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Poprášime múkou, všetko spolu pár minút restujeme. Zalejeme vývarom, vložíme opečené mäso a pridáme víno, v ktorom bolo naložené. Osolíme a okoreníme. Pridáme zväzok tymiánu, bobkového listu, dva strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Následne tlakový hrniec uzavrieme a varíme 50 minút. Na panvici si na masle orestujeme na polovicu nakrájané šalotky. Vyberieme a na tej istej panvici orestujeme nakrajáné šampiňóny. Vložíme do hrnca a dusíme do mäkka.

Zemiaková kaša:

Uvaríme si zemiaky a pridáme soľ, muškátový oriešok, smotana na varenie, maslo. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať