- 10.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
- hovädzie mäso
- červené víno
- masť
- slanina
- cibuľa
- mrkva
- petržlen
- zeler
- múka
- vývar
- soľ
- korenie
- zväzok tymiánu
- bobkový list
- cesnak
- paradajkový pretlak
- šalotka
- šampiňóny
Bez servítky, Andrea Zimanyova
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mäso:
Hovädzie mäso si nakrájame na kocky, naložíme do červeného vína a necháme odstáť. Pripravíme si tlakový hrniec, v ktorom rozpustíme masť so slaninou. Slaninu vyberieme. Pridáme na väčšie kusy nakrájané hovädzie mäso, ktoré opekáme sprudka z oboch strán.Opečené hovädzie mäso vyberieme a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Poprášime múkou, všetko spolu pár minút restujeme. Zalejeme vývarom, vložíme opečené mäso a pridáme víno, v ktorom bolo naložené. Osolíme a okoreníme. Pridáme zväzok tymiánu, bobkového listu, dva strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Následne tlakový hrniec uzavrieme a varíme 50 minút. Na panvici si na masle orestujeme na polovicu nakrájané šalotky. Vyberieme a na tej istej panvici orestujeme nakrajáné šampiňóny. Vložíme do hrnca a dusíme do mäkka.
Zemiaková kaša:
Uvaríme si zemiaky a pridáme soľ, muškátový oriešok, smotana na varenie, maslo. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.
- 10.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Andrea Zimányiová , Bez servítky
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!