HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Steak:

  • 4 kuracie prsia (cca 150–180 g každé)
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie
  • 1 ČL sušených byliniek (rozmarín)

Šampiňónová omáčka:

  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 PL masla
  • 150 ml smotany na šľahanie Bez servítky
  • 100 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • soľ
  • čierne korenie

Opekané zemiaky:

  • 800 g uvarených vychladených zemiakov (alebo väčšie na kocky)
  • 3 PL oleja
  • soľ, mleté korenie
  • sušený cesnak
Bez servítky, Mirka, recept

Bez servítky, Mirka, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Steak:

Kuracie prsia jemne naklep, osoľ, okoreň. Rozohrej panvicu a mäso opeč z každej strany cca 4–5 minút, podľa hrúbky, kým je prepečené, ale nie suché. Odlož pod alobal, nech si mäso „oddýchne“.

Šampiňónová omáčka:

Na tej istej panvici rozpusť maslo. Pridaj nadrobno nasekanú cibuľu a restuj do zlatista. Prisyp na plátky nakrájané šampiňóny a opeč ich, kým sa odparí voda. Zalej vývarom, nechaj krátko povariť. Pridaj smotanu, dochuť soľou, korením. Miešaj, kým omáčka mierne zhustne.

Opekané zemiaky:

Uvarené zemiaky nakrájaj a opeč na panvici podľa potreby dozlatista. Tesne pred koncom osoľ, okoreň a posym cesnakom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať