- 17.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Steak:
- 4 kuracie prsia (cca 150–180 g každé)
- 2 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie
- 1 ČL sušených byliniek (rozmarín)
Šampiňónová omáčka:
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 PL masla
- 150 ml smotany na šľahanie Bez servítky
- 100 ml kuracieho vývaru alebo vody
- soľ
- čierne korenie
Opekané zemiaky:
- 800 g uvarených vychladených zemiakov (alebo väčšie na kocky)
- 3 PL oleja
- soľ, mleté korenie
- sušený cesnak
Bez servítky, Mirka, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Steak:
Kuracie prsia jemne naklep, osoľ, okoreň. Rozohrej panvicu a mäso opeč z každej strany cca 4–5 minút, podľa hrúbky, kým je prepečené, ale nie suché. Odlož pod alobal, nech si mäso „oddýchne“.
Šampiňónová omáčka:
Na tej istej panvici rozpusť maslo. Pridaj nadrobno nasekanú cibuľu a restuj do zlatista. Prisyp na plátky nakrájané šampiňóny a opeč ich, kým sa odparí voda. Zalej vývarom, nechaj krátko povariť. Pridaj smotanu, dochuť soľou, korením. Miešaj, kým omáčka mierne zhustne.
Opekané zemiaky:
Uvarené zemiaky nakrájaj a opeč na panvici podľa potreby dozlatista. Tesne pred koncom osoľ, okoreň a posym cesnakom.
- 17.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!