- 25.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Kačacie stehná na pomaranci s červenou kapustou, viedenským knedlíkom a jablkami
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Mäso:
- kačacie stehná
- soľ
- korenie
- mletá rasca
- cesnakový granulát
- pomaranče
- jablká
Viedenská knedľa:
- 10 rožkov
- petržlenová vňať
- 2 dcl mlieka
- 2 dcl oleja
- 4 vajcia
- štipka soli
Kapusta:
- červená kapusta
- cibuľa
- masť
- cukor
- drvená rasca
- bobkový list
- soľ
- ocot
Bez servítky, Erik, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Stehná okoreníme, osolíme a posypeme mletou rascou a cesnakovým granulátom. Vložíme na pekáč podlejeme vodou, pridáme nakrájané plátky pomaranča a jabĺk. Zakryjeme alobalom a necháme piecť cca hodinu a pol. Keď sú stehna mäkké odkryjeme alobal a dopečieme do zlatista. Rožky nakrájame, pridáme nasekanú petržlenovú vňatku. V druhej miske spolu zmiešame mlieko, olej, vajcia, soľ a pridáme v rožkom. Necháme postáť 10 minút, aby rožky zmäkli. Knedľové cesto zabalíme do fólie a necháme variť asi 20 minút. Nakrájame červenú kapustu. Nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na masti do sklovita. Potom pridáme polievkovú lyžicu cukru a necháme trocha skaramelizovať. Potom pridáme kapustu a 1dcl vody, rascu drvenú, bobkový list, soľ a necháme dusiť do mäkka. Na konci dochutíme octom
- 25.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Erik , Bez servítky
Bez servítky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“