- 26.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Ossobuco s zeleninovou štrúdľou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Mäso:
- 6ks teľacie ossobuco
- 100g mrkva
- 100g petržlen
- 100g zeler
- 100g stánkov zeler
- 100g šalotka
- soľ
- bobkový list
- čierne korenie
- čerstvý tymián
- paradajkový pretlak
- červené víno
- olivový olej
Listová štrúdľa
- 2ks listové cesto
- 150g cibule
- 100g slaniny
- 150g kelu
- 100g mrkvy
- soľ
- čierne korenie
Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
V rozpálenom hrniec si opražíme ossbuco. Opečené mäso dáme do misky a pokračujeme s mrkvou, zelerom a petržlenom a všetko dobre zarestujem. Pridáme soľ, korenie, tymián, pretlak a restujeme ďale. Ak máme tak pridáme červené víno a mäso vrátime do zmesi a dáme piecť do rúry na 1,5 - 2 hodiny. Po upečení zlejeme výpek aj so zeleninou, prepasírujeme a necháme omáčku redukovať. Do panvice si dáme slaninu a dobre ju osmažíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, mrkvu a kel a necháme vychladnúť. Zmes rozotrieme na lístkové cesto, zrolujeme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
- 26.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky , Vilo Habo , vilo habo
Bez servítky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“