Ossobuco s zeleninovou štrúdľou

Ossobuco s zeleninovou štrúdľou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

  • 6ks teľacie ossobuco
  • 100g mrkva
  • 100g petržlen
  • 100g zeler
  • 100g stánkov zeler
  • 100g šalotka
  • soľ
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • čerstvý tymián
  • paradajkový pretlak
  • červené víno
  • olivový olej

Listová štrúdľa

  • 2ks listové cesto
  • 150g cibule
  • 100g slaniny
  • 150g kelu
  • 100g mrkvy
  • soľ
  • čierne korenie
Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky

Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

V rozpálenom hrniec si opražíme ossbuco. Opečené mäso dáme do misky a pokračujeme s mrkvou, zelerom a petržlenom a všetko dobre zarestujem. Pridáme soľ, korenie, tymián, pretlak a restujeme ďale. Ak máme tak pridáme červené víno a mäso vrátime do zmesi a dáme piecť do rúry na 1,5 - 2 hodiny. Po upečení zlejeme výpek aj so zeleninou, prepasírujeme a necháme omáčku redukovať. Do panvice si dáme slaninu a dobre ju osmažíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, mrkvu a kel a necháme vychladnúť. Zmes rozotrieme na lístkové cesto, zrolujeme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať