- 30.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Grilované kuracie stehná s broskyňou po taliansky, pistáciová majonéza, pečené zemiaky
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Marináda:
- 150 g balzamikový ocot z Modeny
- 3 PL olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Ostatné suroviny:
- 5 ks vykostené kuracie stehna s kožou
- 1 kg broskyne čerstvé
- mäta
- zemiaky – priness amaldino odroda
Pistáciová majonéza:
- 1 žĺtok
- 1/2 PL citrónová šťava
- biely ocot
- olivový olej
- soľ
- biele korenie
- pistácie drvené na prach
Bez servítky, Blanka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Urobíme si marinádu z balzamikového octu. Olivový olej, čierne korenie, trstinový cukor. Do marinády dáme vykostené stehná s kožou. Marinujeme 30 minút. Potom ich dáme na gril, posolíme ich hrubozrnnou soľou. Grilujeme 7 minút spolu s broskyňami, ktoré sú potreté balzamickým octom. Urobíme si pistáciovu majonézu, ktorú podávame k mäsu. Žĺtky rozšľaháme do peny. Potom pridáme dijon horčicu, soľ, biele korenie a postupne pridávame repkový olej za stáleho miešana. Potom pridáme nadrobno rozdrvené pistácie. Dochucujeme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi – na kolieska nakrájané, osolené, pokvapkané olejom, Pečiem 15 minút.
- 30.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“