Bravčová panenka s hubovou a nivovou omáčkou

Bravčová panenka s hubovou a nivovou omáčkou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

  • 1 kg bravčovej panenky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Hubová omáčka:

  • 1 hrsť sušené huby
  • olej
  • maslo
  • cibuľa
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 ČL kryštáloveho cukru
  • soľ, korenie

Nivová omáčka:

  • 1 ks syr Niva
  • 1 ks smotana na šlahanie
  • 1 ks syr lučina
  • soľ
Bez servítky, Peter

Bez servítky, Peter

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Mäso:

Panenku prerežem osolím, okorením a osmažím na panvici do zlatista potom ju dám do trúby na 15-20 minút.

Hubová omáčka:

Na masle a oleji spením cibuľku a pridám huby. Restujem tak 5 minút potom ich podlejem trochou výluhu, pridám smotanu a nechám variť. Omáčku dochutím cukrom, soľou, korením a zjemním maslom.

Nivová omáčka:

Nivu a smotanu rozmixujeme. Varím cca 4 minúty, pridám soľ. Potom syr lučinu a varím ešte minútu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať