Srnčí chrbát v bylinkovej kruste s orechami a so zelerovo-jablkovým pyré

Srnčí chrbát v bylinkovej kruste s orechami a so zelerovo-jablkovým pyré

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso a prílohy:

  • 800 g srnčí chrbát
  • 50 g vlašské orechy
  • 6 ks ružičkový kel
  • 100 g koreňová zelenina
  • čierne korenie
  • 1 ks karfiol
  • 1 ks zeler
  • 2 ks jablko
  • 300 ml zeleninový vývar
  • 200 ml smotana
  • 150 ml biele víno
  • soľ
  • korenie

Omáčka z červeného vína:

  • koreňová zelenina
  • divoké korenie
  • hnedý cukor
  • tymián
  • šalvia
  • rozmarín
  • 0.3 L červené víno polosladké
  • dijón horčica
  • cesnak
  • maslo
  • créme fraiche
Bez servítky, Vojto

Bez servítky, Vojto

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Srnčí chrbát:

Mäso restujeme na olivovom oleji spolu s cesnakom, pridám tymián, rozmarín a restujem z každej strany približne 2 minúty. Dopečieme v rúre pri 180 °C približne 6 minút. Potom ho vyberieme a necháme 5 minút odpočívať v teple, aby sa šťava rozliala do celého kusu. Pred podáváním mäso obalíme v orechovej zmesi (nasekané orechy, tymián, rozmarín, šalvia).

Celerové pyré s jablkom:

Nakrájame si celer. Ľahko zarestujeme na šalotke nakŕajaný celer a jablká a zalejeme zeleni-novým vývarom a pridám šľahačku na varenie. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a varíme do mäkka. Precedíme a rozmixujeme na hladký krém, dochutím studeným maslom.

Omáčka z červeného vína:

Urobíme si základ z koreňovej zeleniny, pridáme šalotku, divoké korenie a bylinky . rozmarín, šalvia, bobkový list, celé čierne korenie. Pridáme paradajkový pretlak. Zasypem to hnedým cukrom a necháme skaramelizovať. Všetko zalejeme červeným vínom a vývarom. Následne pridáme demi-glace a zredukujeme na polovicu. Omáčku precedíme a pridáme créme fraiche a maslo. Zašľaháme, dochutíme soľou a korením.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať