Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik

Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Sviečková:

  • 2kg hovädzia sviečková
  • 3x šľahačková smotana
  • slanina na špikovanie mäsa
  • brusnice
  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • korenie celé čierne
  • nové korenie
  • soľ
  • bobkový list
  • olej
  • vývar
  • malá lyžička masla

Karlovarský knedlík:

  • 20ks rožky
  • 5ks vajcia
  • 1/2 litra mlieka
  • 100gr masla
  • petržlenová vňať
  • soľ čierne korenie
Bez servítky, Nora Mojsejová

Bez servítky, Nora Mojsejová

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Sviečková:

Prešpikovanú sviečkovú zatiahneme na rozohriatom tuku a opekáme, pridáme koreňovú zeleninu a korenie a zalejeme vývarom. V rúre pomaly dusíme pri 180 stupňoch asi 2 hodiny. Potom vyberieme mäso a dáme do alobalu. Zeleninu rozmixujeme v mixéri a nalejeme späť do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania ešte trochu povaríme a pridáme jednu šľahačkovej smotanu a prevaríme. Na koniec pridáme malú lyžicku masla na zjemnenie.

Knedlík:

Rožky pokrájame na malé kocky pokvapkáme mliekom pridáme žĺtky s roztopeným maslom osolíme okoreníme a dobre premiešame rukami a necháme trochu postáť. Medzitým vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý primiešame k zmesi a pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Na dosku pripravíme fóliu a zmes stočíme do ovalneho tvaru a varíme 20 minút. Celé jedlo dozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať