- 20.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Vyprážané šišky s malinovou penou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- Hladká múka
- Maslo
- Cukor
- Soľ
- Droždie
- Vajce
- Rum
- Citron
- Mlieko
- Smotana
- Ruby čokoláda
- Malinové pyré
- Želatina
- Chips
- Pusinky
- Liofilizované maliny
- Práškový cukor
- Maliny
- Malinový gél
- Malinový cremlux
- Crumble
Bez servítky, Fero Sedlák
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Zo surovín zamiesi cesto na šišky.
Malinový sorbet:
Do panvice vsypeme cukor spolu s vodou a zahrievame, až pokiaľ sa cukor nerozpustí. V mixéri rozmixujeme maliny spolu s limetovou šťavou, až pokiaľ nemáme pyré. Ak chceme, pyré môžeme preliať cez sitko, aby sme odstránili semienka. Vychladený sirup vymixujeme s rozmixovanými malinami a vložíme do mrazničky.
Ganáž:
Čokoládu si nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do sklenenej misky. Čokoládu zalejeme horúcou smotanou, ktorú sme si zohriali pod bod varu. Necháme postáť 3 minúty, až potom ju premiešame na hladký krém.
Šišky vytvarujeme a vyprážame v oleji. Plníme ich plnkou zo zaváraninovej fľaše. Ozdobuje malinovým coulis, mrveničkou, sorbetou a sušenou malinovou penou.
- 20.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Fero Sedlák , Bez servítky
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom