- 21.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Dukátové buchtičky
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- 180 ml mlieka
- 20 g droždia
- 200 g hladkej múky Belbake
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 130 g polohrubej múky Belbake
- štipka soli Belbake
- 1 vajíčko
- 100 g bravčovej masti Pikok
- 80 g masla Pilos
- 20 ml tuzemáku Alliance
- Smotana 250ml
- Čokoláda 300g
- Mlieko 750ml
- Zltka 125g
- Brendy 1dcl
- Cukor 125g
- Jahody 200g
- Granátové jablko 1ks
- Bazalka thajská 100g
- Olej 100g
- Smotana 1l
- biela čokoláda
- cukor vanilkový
- mlieko 100g
- puding vanilkový 50g
- žĺtka 300g
- mascarpone 250g
- Praskajúci cukor 50g
Bez servítky, Zdenko, recept, hlavné jedlo
Zdroj fotky tv joj s pomocou AI
Postup:
- Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 2 lyžice hladkej múky a 1 lyžicu cukru. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. (2 minúty) Do misky dame zvyšný cukor, soľ, vajíčko, 50 g masti, 50 g masla a vykysnutý kvások. Cesto už bude mať pripravené, ktoré je nakysnuté. Na pomúčenej pracovnej doske cestou rukou premiesime a dáme do formičiek. Pečieme 15 minút.
- Omáčka z čokolády a žĺtkov - všetky suroviny spolu zmiešame nad parou do hustoty omačky.
- Vanilkový krém - všetky suroviny na vanilkový krém zmiešame, zmixujeme a povaríme.
- 21.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Zdenko , Bez servítky
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom