- 03.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Filet z bravčovej sviečkovej so zeleninovou omáčkou a polentou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- ● Bravčová panenka
- ● 1 kilo x 5 osôb rátajte, že potrebujeme minimálne 2/3 panenky aby sme mali pekné kusy mäsa. Skúsim to u mäsiara nakrájať už.
- ● Čerešne, jedna veľká lyžica na porciu
- ● Olej/na potieranie mäsa
- ● Rozmarín
- ● Šalvia
- ● Tymián
- ● Soľ/hrubá
- ● Špagát
- ● Voda
- ● Víno biele cca deci a pol až dva
- ● Cesnak
- ● Horčicové semienka
- ● Burina na ozdobu
- ● 80 g polenta
- ● 80 g parmezán
- ● 80 g maslo
- ● 400 ml vývar
- ● 4 g soľ
Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Polenta:
Do zovretej vody pridáme po cca 2 min. polentu, parmezán, soľ a miešame, následne dáme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí polentu rozmixujeme s vopred pripraveným vývarom na hladký krém.
Panenka:
Panenku opečieme s bylinkami, podlejeme trochou vína a vody, necháme redukovať cca 4 minúty. Pridáme čerešne a spolu pripravujeme na panvici 5–7 minút. Mäso vložíme do sous-vide sáčkov a suvidovačky, aby sa udržala ideálna teplota až do servírovania.
- 03.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Alexandra Orviská , Bez servítky
Súvisiaci obsah