Filet z bravčovej sviečkovej so zeleninovou omáčkou a polentou

Filet z bravčovej sviečkovej so zeleninovou omáčkou a polentou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • ● Bravčová panenka
  • ● 1 kilo x 5 osôb rátajte, že potrebujeme minimálne 2/3 panenky aby sme mali pekné kusy mäsa. Skúsim to u mäsiara nakrájať už.
  • ● Čerešne, jedna veľká lyžica na porciu
  • ● Olej/na potieranie mäsa
  • ● Rozmarín
  • ● Šalvia
  • ● Tymián
  • ● Soľ/hrubá
  • ● Špagát
  • ● Voda
  • ● Víno biele cca deci a pol až dva
  • ● Cesnak
  • ● Horčicové semienka
  • ● Burina na ozdobu
  • ● 80 g polenta
  • ● 80 g parmezán
  • ● 80 g maslo
  • ● 400 ml vývar
  • ● 4 g soľ
Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie

Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Polenta:

Do zovretej vody pridáme po cca 2 min. polentu, parmezán, soľ a miešame, následne dáme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí polentu rozmixujeme s vopred pripraveným vývarom na hladký krém. 

Panenka:

Panenku opečieme s bylinkami, podlejeme trochou vína a vody, necháme redukovať cca 4 minúty. Pridáme čerešne a spolu pripravujeme na panvici 5–7 minút. Mäso vložíme do sous-vide sáčkov a suvidovačky, aby sa udržala ideálna teplota až do servírovania.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať