Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát

Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie: 

  • hovädzia sviečkovica 
  • olej 
  • zemiaky 
  • soľ 
  • čierne korenie 
  • rukola 
  • paradajky 
  • olivový olej 
  • citrón 
  • parmezán 
Bez servítky, Picur, recepty

Bez servítky, Picur, recepty

Zdroj fotky TV JOJ

Postup: 

Steak pečieme na panvici: najprv 3 minúty z jednej strany, potom 3 minúty z druhej. Následne ho opečieme aj z bokov a napokon ešte raz 2 minúty z každej strany. Až po opečení steak osolíme a okoreníme. 
Na steakové hranolky zemiaky nakrájame, krátko predvaríme 5 minút vo vode a potom vysmažíme v oleji do chrumkava. 
Šalát pripravíme zmiešaním rukoly, nakrájaných paradajok, olivového oleja, soli, korenia a pár kvapiek citróna. Na záver pridáme hobliny parmezánu. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať