-
08.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Kuracie prsia na citrónovo-smotanovej omáčke s petržlenovými zemiakmi
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
1 kg kuracích pŕs
-
hladká múka
-
olej na vyprážanie
-
3 citróny
-
2 smotany na varenie
-
zemiakový škrob
-
2 strúčiky cesnaku
-
zemiaky
-
petržlenová vňať
Postup:
- Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme, osolíme, obalíme v hladkej múke a na prudkom ohni opečieme z oboch strán (cca 10 minút). Do výpeku pridáme nasekaný cesnak, zalejeme smotanou a necháme krátko povariť. Do vytlačenej citrónovej šťavy vmiešame lyžičku škrobu a za stáleho miešania ju pomaly prilievame do omáčky. Dochutíme soľou a korením. Opečené prsia vložíme späť do omáčky a necháme ešte približne 5 minút podusiť.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Po scedení ich premiešame s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou, dosolíme a dochutíme podľa potreby.
- 08.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Šošovicová polievka s údeným, koreňovou zeleninou a vajíčkovou omeletou
Tvarohovo-pudingový sypaný koláč s čučoriedkovou penou
Krčmárka ŽANETA v Bez servítky spomína na NAJŤAŽŠIE životné obdobie: AKO jej pomohla Dara ROLINS?
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát