Kuracie prsia na citrónovo-smotanovej omáčke s petržlenovými zemiakmi

Kuracie prsia na citrónovo-smotanovej omáčke s petržlenovými zemiakmi

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích pŕs

  • hladká múka

  • olej na vyprážanie

  • 3 citróny

  • 2 smotany na varenie

  • zemiakový škrob

  • 2 strúčiky cesnaku

  • zemiaky

  • petržlenová vňať

Postup:

  • Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme, osolíme, obalíme v hladkej múke a na prudkom ohni opečieme z oboch strán (cca 10 minút). Do výpeku pridáme nasekaný cesnak, zalejeme smotanou a necháme krátko povariť. Do vytlačenej citrónovej šťavy vmiešame lyžičku škrobu a za stáleho miešania ju pomaly prilievame do omáčky. Dochutíme soľou a korením. Opečené prsia vložíme späť do omáčky a necháme ešte približne 5 minút podusiť.
  • Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Po scedení ich premiešame s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou, dosolíme a dochutíme podľa potreby.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať