Hovädzie ragú so šťuchanými zemiakmi s cibuľkou, vňaťou a slaninou

Hovädzie ragú so šťuchanými zemiakmi s cibuľkou, vňaťou a slaninou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • mrkva

  • petržlen

  • šampiňóny

  • hovädzie mäso

  • cibuľa

  • cesnak

  • paradajkový pretlak

  • soľ

  • bravčová masť

  • červené víno

  • čierne mleté korenie

  • bobkový list

  • nové korenie

  • mletá červená paprika

Na zemiaky:

  • zemiaky

  • cibuľa

  • petržlenová vňať

  • soľ

  • maslo

  • slanina

Postup:

  • Na masti orestujeme cibuľu a cesnak dohneda. Pridáme hovädzie mäso a poriadne ho zatiahneme. Ochutíme soľou, čiernym korením, bobkovým listom a novým korením. Prisypeme koreňovú zeleninu a šampiňóny, všetko spolu krátko zarestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom a necháme variť – ragú sa varí dlhšie, takže ho dokončujeme pred večerou.
  • Na prílohu premiešame uvarené zemiaky s opraženou slaninkou a cibuľou. Dochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Ragú podávame s porciou šťuchaných zemiakov.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať