Hovädzí guláš na víne a pive s domácou knedľou

Hovädzí guláš na víne a pive s domácou knedľou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Guláš:

  • 800 g hovädzieho stehna

  • 3 veľké cibule

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 PL masti

  • 2 PL sladkej papriky

  • 1 PL paradajkového pretlaku

  • 200 ml červeného vína

  • 200 ml tmavého piva

  • 400 ml hovädzieho vývaru

  • bobkový list

  • majorán

  • soľ

  • čierne korenie

  • troška čokolády (na zjemnenie chuti)

Knedľa:

  • 500 g polohrubej múky

  • 250 ml vlažného mlieka

  • 1 kocka droždia

  • 1 vajce

  • štipka soli

  • štipka cukru

Bez servítky, Lenka

Bez servítky, Lenka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Na masti opečieme cibuľu do tmavohneda, pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, sladkú papriku, zalejeme vínom, pivom a vývarom. Pridáme bobkový list, soľ a korenie a dusíme pomaly približne 2 hodiny (alebo 35 minút v tlakáči), kým mäso úplne nezmäkne. Pred koncom dochutíme majoránom a kockou čokolády.
  • Na knedľu pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Do misy dáme múku, soľ, vajce, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 30–40 minút. Z vykysnutého cesta vytvarujeme knedle, necháme ešte krátko podkysnúť a varíme približne 20 minút. Po uvarení ich zabalíme do utierky.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať