-
10.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Hovädzí guláš na víne a pive s domácou knedľou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
Guláš:
-
800 g hovädzieho stehna
-
3 veľké cibule
-
3 strúčiky cesnaku
-
2 PL masti
-
2 PL sladkej papriky
-
1 PL paradajkového pretlaku
-
200 ml červeného vína
-
200 ml tmavého piva
-
400 ml hovädzieho vývaru
-
bobkový list
-
majorán
-
soľ
-
čierne korenie
-
troška čokolády (na zjemnenie chuti)
Knedľa:
-
500 g polohrubej múky
-
250 ml vlažného mlieka
-
1 kocka droždia
-
1 vajce
-
štipka soli
-
štipka cukru
Bez servítky, Lenka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Na masti opečieme cibuľu do tmavohneda, pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, sladkú papriku, zalejeme vínom, pivom a vývarom. Pridáme bobkový list, soľ a korenie a dusíme pomaly približne 2 hodiny (alebo 35 minút v tlakáči), kým mäso úplne nezmäkne. Pred koncom dochutíme majoránom a kockou čokolády.
- Na knedľu pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Do misy dáme múku, soľ, vajce, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 30–40 minút. Z vykysnutého cesta vytvarujeme knedle, necháme ešte krátko podkysnúť a varíme približne 20 minút. Po uvarení ich zabalíme do utierky.
- 10.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Višňový koláč so snehovou penou
Tartaletky s bryndzovou penou a cibuľovým džemom
JOZEFOVI už pri hostiteľke LENKE prasknú nervy: „Vyzerá ako NADOPOVANÁ a vôbec si nás neváži!“
Škoricová panna cotta s pečenými slivkami