Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice

Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • hovädzí steak

  • gouda

  • parmezán

  • smotana na šľahanie

  • soľ

  • cesnak

  • čierne korenie

  • hokkaido tekvica

  • zemiaky

  • hladká múka

  • rozmarín

  • maslo

Bez servítky, Katka

Bez servítky, Katka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Steak umyjeme, osušíme a dôkladne nasolíme. Na rozohriatu panvicu dáme maslo, cesnak a rozmarín a mäso prudko opečieme z oboch strán. Následne ho zabalíme do alobalu spolu s rozmarínom a cesnakom a dáme na pár minút do rúry, aby sa dopiekol podľa preferencie.
  • Na syrovú omáčku ohrejeme smotanu a postupne do nej pridávame nastrúhaný syr, miešame do hladkej omáčky a dochutíme soľou a korením.
  • Na prílohu zmiešame horúce uvarené zemiaky a opečenú hokkaido tekvicu, ktoré nastrúhame do jednej misy. Pridáme múku, soľ a korenie, vypracujeme cesto, vytvarujeme malé guľôčky („tekvičky“) a varíme približne 15 minút, kým nevyplávajú na hladinu.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať