- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
kačacie prsia
-
rozmarín (3 ks)
-
soľ
-
korenie
-
olej
-
vákuovacie sáčky
-
1 kg višní
-
100 g čokolády na varenie
-
cukor
-
červené víno
-
1 kg zemiakov
-
bataty
-
mlieko
-
maslo
-
kurkuma
-
chilli
-
glazovaná mrkva na ozdobu
Bez servítky, Michal
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Kačacie prsia očistíme, nasolíme, okoreníme, polejeme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie a vložíme do vákuovacieho sáčka. Varíme v sous-vide pri 57,5 °C približne 1,5 hodiny. Po dovarení ich môžeme krátko opiecť na panvici pre chrumkavú kožu.
- Na pyré očistíme zemiaky aj bataty, varíme približne 30 minút, potom rozmixujeme s maslom, mliekom a štipkou kurkumy. Dochutíme soľou a korením a vyšľaháme do nadýchanej peny.
- Na višňovú omáčku na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme višne a podlejeme červeným vínom. Redukujeme na hustejší sirup a na záver vmiešame kocky čokolády a štipku chilli.
- Servírujeme pyré, nakrájané kačacie prsia a bohato prelejeme višňovou omáčkou.
- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble
V Bez servítky budú lietať nože! ŽANETA pri súťaži ZRANÍ Katku: Hystéria, krik a ŠOK!
Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice