Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou

Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • kačacie prsia

  • rozmarín (3 ks)

  • soľ

  • korenie

  • olej

  • vákuovacie sáčky

  • 1 kg višní

  • 100 g čokolády na varenie

  • cukor

  • červené víno

  • 1 kg zemiakov

  • bataty

  • mlieko

  • maslo

  • kurkuma

  • chilli

  • glazovaná mrkva na ozdobu

Bez servítky, Michal

Bez servítky, Michal

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Kačacie prsia očistíme, nasolíme, okoreníme, polejeme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie a vložíme do vákuovacieho sáčka. Varíme v sous-vide pri 57,5 °C približne 1,5 hodiny. Po dovarení ich môžeme krátko opiecť na panvici pre chrumkavú kožu.
  • Na pyré očistíme zemiaky aj bataty, varíme približne 30 minút, potom rozmixujeme s maslom, mliekom a štipkou kurkumy. Dochutíme soľou a korením a vyšľaháme do nadýchanej peny.
  • Na višňovú omáčku na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme višne a podlejeme červeným vínom. Redukujeme na hustejší sirup a na záver vmiešame kocky čokolády a štipku chilli.
  • Servírujeme pyré, nakrájané kačacie prsia a bohato prelejeme višňovou omáčkou.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať