- 15.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
Pstruh:
-
2 filety pstruha (s kožou, bez kostí)
-
soľ
-
čerstvo mleté čierne korenie
-
čerstvý tymian
-
rozmarín
-
2 PL masla
-
kvapka olivového oleja
-
citrónová šťava
Pečené zemiaky:
-
6–8 menších nových zemiakov
-
olivový olej
-
rozmarín alebo tymian
-
soľ
-
čierne korenie
Hráškové pyré:
-
200 g mrazeného hrášku
-
1 uvarený zemiak
-
1 PL masla
-
2 PL smotany
-
soľ
-
muškátový oriešok
-
pár lístkov mäty alebo bazalky
Krém z pečeného cesnaku:
-
1 celá hlavička cesnaku
-
1 PL olivového oleja
-
1 PL kyslej smotany alebo mascarpone
Bez servítky, Ďoďo
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Z upečenej hlavičky cesnaku vytlačíme mäkkú dužinu, premiešame ju s kyslou smotanou alebo mascarpone, osolíme a vyšľaháme na hladký krém.
- Predvarené zemiaky premiešame s olivovým olejom, soľou, korením a vetvičkou rozmarínu či tymianu. Pečieme pri 200 °C asi 25–30 minút.
- Hrášok povaríme v osolenej vode spolu s uvareným zemiakom približne 5 minút. Scedíme, pridáme maslo, smotanu, štipku muškátového orieška a bylinky a rozmixujeme na jemné pyré.
- Filety pstruha osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a pridáme bylinky. Pstruha pečieme kožou nadol 3–4 minúty, potom otočíme a dopečieme 1–2 minúty, aby ostal šťavnatý. Podávame s pyré, pečenými zemiakmi a krémom z pečeného cesnaku.
- 15.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!