Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku

Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Pstruh:

  • 2 filety pstruha (s kožou, bez kostí)

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • čerstvý tymian

  • rozmarín

  • 2 PL masla

  • kvapka olivového oleja

  • citrónová šťava

Pečené zemiaky:

  • 6–8 menších nových zemiakov

  • olivový olej

  • rozmarín alebo tymian

  • soľ

  • čierne korenie

Hráškové pyré:

  • 200 g mrazeného hrášku

  • 1 uvarený zemiak

  • 1 PL masla

  • 2 PL smotany

  • soľ

  • muškátový oriešok

  • pár lístkov mäty alebo bazalky

Krém z pečeného cesnaku:

  • 1 celá hlavička cesnaku

  • 1 PL olivového oleja

  • 1 PL kyslej smotany alebo mascarpone

Bez servítky, Ďoďo

Bez servítky, Ďoďo

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Z upečenej hlavičky cesnaku vytlačíme mäkkú dužinu, premiešame ju s kyslou smotanou alebo mascarpone, osolíme a vyšľaháme na hladký krém.
  • Predvarené zemiaky premiešame s olivovým olejom, soľou, korením a vetvičkou rozmarínu či tymianu. Pečieme pri 200 °C asi 25–30 minút.
  • Hrášok povaríme v osolenej vode spolu s uvareným zemiakom približne 5 minút. Scedíme, pridáme maslo, smotanu, štipku muškátového orieška a bylinky a rozmixujeme na jemné pyré.
  • Filety pstruha osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a pridáme bylinky. Pstruha pečieme kožou nadol 3–4 minúty, potom otočíme a dopečieme 1–2 minúty, aby ostal šťavnatý. Podávame s pyré, pečenými zemiakmi a krémom z pečeného cesnaku.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať