Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia

Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • červená kapusta

  • cibuľka

  • cukor

  • jablkový džús

  • vývar

  • soľ

  • čierne korenie

  • rožky

  • maslo

  • mlieko

  • petržlenová vňať

  • muškátový oriešok

  • 5 vajec

  • šípkový džem

  • kačacie prsia

  • uvarené zemiaky

  • hladká múka

Bez servítky, Julka

Bez servítky, Julka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Na kapustové pyré orestujeme cibuľku, pridáme červenú kapustu, podlejeme vývarom a jablkovým džúsom a dusíme, kým nezmäkne. Polovicu kapusty rozmixujeme dohladka a polovicu necháme v celosti.
  • Karlovarský knedlík pripravíme z nakrájaných rožkov preliatych maslom. Žĺtky zmiešame s mliekom, petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom, bielky vyšľaháme do peny. Obe časti spojíme, dochutíme, pevne zabalíme do fólie a uvaríme vo vode.
  • Na šípkovú omáčku na masle orestujeme cibuľku, pridáme šípkový džem, necháme ho rozpustiť a zalejeme vývarom. Redukujeme, precedíme a na záver zjemníme studeným maslom.
  • Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Najskôr ich pečieme kožou nadol asi 7 minút, potom otočíme a dopečieme 5 minút. Nakoniec ich vložíme do rúry na približne 10 minút a pred servírovaním nakrájame.
  • Lokše pripravíme z uvarených zemiakov zmiešaných s hladkou múkou a soľou. Cesto vyvaľkáme, pečieme na suchej panvici, krájame na trojuholníky a zrolujeme do tvaru croissantov. Každú lokšu potrieme domácou kačacou paštétou.
  • Tesne pred podávaním knedlík aj kačku krátko zohrejeme a opečieme na masle.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať