Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
červená kapusta
cibuľka
cukor
jablkový džús
vývar
soľ
čierne korenie
rožky
maslo
mlieko
petržlenová vňať
muškátový oriešok
5 vajec
šípkový džem
kačacie prsia
uvarené zemiaky
hladká múka
Bez servítky, Julka
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Na kapustové pyré orestujeme cibuľku, pridáme červenú kapustu, podlejeme vývarom a jablkovým džúsom a dusíme, kým nezmäkne. Polovicu kapusty rozmixujeme dohladka a polovicu necháme v celosti.
Karlovarský knedlík pripravíme z nakrájaných rožkov preliatych maslom. Žĺtky zmiešame s mliekom, petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom, bielky vyšľaháme do peny. Obe časti spojíme, dochutíme, pevne zabalíme do fólie a uvaríme vo vode.
Na šípkovú omáčku na masle orestujeme cibuľku, pridáme šípkový džem, necháme ho rozpustiť a zalejeme vývarom. Redukujeme, precedíme a na záver zjemníme studeným maslom.
Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Najskôr ich pečieme kožou nadol asi 7 minút, potom otočíme a dopečieme 5 minút. Nakoniec ich vložíme do rúry na približne 10 minút a pred servírovaním nakrájame.
Lokše pripravíme z uvarených zemiakov zmiešaných s hladkou múkou a soľou. Cesto vyvaľkáme, pečieme na suchej panvici, krájame na trojuholníky a zrolujeme do tvaru croissantov. Každú lokšu potrieme domácou kačacou paštétou.
Tesne pred podávaním knedlík aj kačku krátko zohrejeme a opečieme na masle.