Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré

Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • bravčová panenka

  • slanina

  • tymian

  • rozmarín

  • soľ

  • čierne korenie

  • kari korenie

  • nové korenie

  • muškátový orech

  • bobkový list

  • olej

  • maslo

  • plnotučné mlieko

  • hladká múka

  • lesné hríby (dubáky)

  • kyslá smotana

  • šľahačková smotana

  • sóda bikarbóna

  • tekvica

  • uvarené baby zemiaky v šupke

Bez servítky, Alena

Vo štvrtok bude variť Alenka.

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zavákuujeme a pripravíme metódou sous-vide približne 2,5 hodiny. Po vybratí ju prudko schladíme, obalíme do slaniny a krátko opečieme zo všetkých strán, aby bola slanina chrumkavá.
  • Na hubovú mačanku si v hrnci rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a pripravíme svetlú zápražku. Postupne prilievame mlieko, aby vznikla hladká omáčka. Pridáme bobkový list, soľ a čierne korenie. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a štipkou sódy bikarbóny a vmiešame do omáčky spolu s rozmixovanými hubami. Dochutíme kari korením, muškátovým orechom a citrónovou šťavou. V prípade potreby omáčku zjemníme šľahačkovou smotanou a odstavíme.
  • Uvarené zemiaky v šupke ochutíme soľou, korením, tymianom a rozmarínom a upečieme v rúre dozlatista. Na ozdobné pyré rozmixujeme upečenú tekvicu s maslom a smotanou do jemného krému.
  • Servírujeme nakrájanú panenku so slaninou, hubovou mačankou, pečenými zemiakmi a tekvicovým pyré.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať