Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok

Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 5 filetov zo zubáča

  • batáty

  • baby špenát

  • sušené paradajky

  • cesnak

  • tymián

  • biele víno

  • smotana

  • maslo

  • olivový olej

  • soľ

  • čierne mleté korenie

  • citrón

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Filety zo zubáča osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tymián a strúčik cesnaku a zubáča opečieme kožou nadol približne 4–5 minút, aby bola koža chrumkavá a mäso šťavnaté.
  • Batáty očistíme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode, kým nezmäknú. Scedíme ich a rozmixujeme s maslom, trochou smotany a kvapkou citrónovej šťavy do jemného pyré.
  • Na omáčku rozohrejeme olivový olej, krátko orestujeme cesnak, pridáme baby špenát, osolíme a okoreníme. Na oleji zo sušených paradajok zvlášť orestujeme paradajky, podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Pridáme smotanu, kúsok masla, dochutíme soľou a štipkou cukru.
  • Podávame zubáča s batátovým pyré a špenátovo-paradajkovou omáčkou.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať