- 19.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
5 filetov zo zubáča
-
batáty
-
baby špenát
-
sušené paradajky
-
cesnak
-
tymián
-
biele víno
-
smotana
-
maslo
-
olivový olej
-
soľ
-
čierne mleté korenie
-
citrón
Bez servítky, Miroslav, Miňo
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Filety zo zubáča osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme tymián a strúčik cesnaku a zubáča opečieme kožou nadol približne 4–5 minút, aby bola koža chrumkavá a mäso šťavnaté.
- Batáty očistíme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode, kým nezmäknú. Scedíme ich a rozmixujeme s maslom, trochou smotany a kvapkou citrónovej šťavy do jemného pyré.
- Na omáčku rozohrejeme olivový olej, krátko orestujeme cesnak, pridáme baby špenát, osolíme a okoreníme. Na oleji zo sušených paradajok zvlášť orestujeme paradajky, podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Pridáme smotanu, kúsok masla, dochutíme soľou a štipkou cukru.
- Podávame zubáča s batátovým pyré a špenátovo-paradajkovou omáčkou.
- 19.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Bez servítky
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré