-
22.11.2020 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/LF
Nalaďte sa na Vianoce už teraz: Vyskúšajte východniarsku máčanku podľa grófky Somlónyi!
Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.
Zdroj fotky
TV JOJ
Potrebujeme:
šťava z kyslej kapusty tzv. juška
hríby namočené vo vlažnej vode
bobkový list, nové korenie, rasca, červená mletá paprika, soľ
cibuľa
cesnak
maslo
údená krkovička
klobása
voda
hladká múka
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
No hrnca nalejeme šťavu z kyslej kapusty a pridáme do nej bobkový list, rascu, nové korenie a pretlačený cesnak. Do variacej sa šťavy vložíme klobásu, údenú krkovičku pokrájanú na plátky, huby a posolíme. Medzitým vo vode vymiešame tri polievkové lyžice hladkej múky. Kým sa polievka varí, na masle popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú neskôr poprášime mletou červenou paprikou. Keď bude mäso v polievke uvarené, vyberieme ho a za stáleho miešania vlejeme pripravenú zátrepku. Následne ešte varíme desať minút. Na záver osolíme. Servírujeme s popraženou cibuľkou, nakrájanou klobásou, údenou krkovičkou a čerstvým chlebom. Zbojnícku dobrú chuť!
- 22.11.2020 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/LF
- ·
- Tagy: zbojnícke recepty , Uhorčík
Finále druhej série Uhorčíka je tu: Bič narazí na líce! Vyhrá zbojnícka družina veľký boj?
Skvelá inšpirácia na rýchle chuťovky: Prekvapte svojich hostí Kapitánskymi jednohubkami!
Špeciálni celebritní hostia v seriáli Uhorčík: Spoznáte všetky zamaskované známe tváre?
Chutný a rýchly dezert pre všetkých milovníkov sladkého: Pripravte si Šomlónkine perly!