-
02.02.2021 - 00:00
Dezert: Po bombičke pravá bomba
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 bal. kypriaci prášok
- 300 g hladkej múky
- 1 dcl rastlinného oleja
- 200g bieleho jogurtu
- 1 ks citrón - šťava a kôra
Na plnku:
- 450 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 1 ks citrón - šťava a kôra
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 1 bal. stužovač šľahačky
- 250g čerstvých jahôd
- jahodový džem
Postup:
- v miske vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom
- pridáme olej, jogurt, kôru a šťavu z citróna
- múku zmiešame s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom
- vmiešame k žĺtkom
- zvlášť v miske vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom
- jemne vmiešame do cesta
- pečieme pri 175 °C cca 40 - 60 minút
- medzitým pripravíme plnku
- mixérom vymiešame mascarpone so smotanou na šľahanie
- pridáme cukor, stužovač, vanilkovú pastu a šťavu z citróna
- upečený vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti
- potrieme ich džemom a plnou
- naukladáme ovocie
Koláč ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 02.02.2021 - 00:00
Bez servítky
dnes o 17:50
Súvisiaci obsah
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Bez servítky
•
Pred 5 hodinami
Plnené kapustové listy
Bez servítky
•
Pred 17 hodinami
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Bez servítky
•
Pred 17 hodinami
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Bez servítky
•
Pred 17 hodinami