Predjedlo: MEZZE
    19.02.2021 - 00:00

Predjedlo: MEZZE

Predjedlo: MEZZE

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na humus:

  • 400 g nakladaného cíceru
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • 2 PL tahini pasty
  • 1 citrón
  • extra panenský olivový olej

Na quinoa šalát TABULEH:

  • 100 g quinoa
  • šťava z jedného citrónu
  • 3 ks jarnej cibuľky
  • 1 ks šalátovej uhorky
  • 3 ks paradajky
  • veľký zväzok petržlenovej vňate
  • čerstvá mäta
  • soľ
  • čierne korenie
  • 100 ml olivového oleja
  • granátové jablko

Na cviklový šalát s quionou:

  • 2 ks cvikle
  • červená cibuľa
  • hrsť koriandrovej vňate
  • šťava z jedného citróna
  • čierne korenie
  • kurkuma
  • 2 hrste quinoy

Postup:

Humus:

  • všetky suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme

Humus servírujeme v miske. Pokvapkáme ho olivovým olejom. Ozdobíme podľa chuti granátovým jablkom, ľanovými alebo sezamovými semiačkami. Môžeme pridať nasekanú čerstvú vňať podľa chuti.

Quinoa šalát TABULEH:

  • quinou uvaríme podľa návodu
  • scedíme
  • ochutíme soľou a korením
  • pridáme nakrájané všetky ostatné suroviny
  • dochutíme citrónovou šťavou

Cviklový šalát s quionou:

  • cviklu nastrúhame na jemné dlhé pásiky
  • pridáme nakrájanú cibuľu
  • ochutíme soľou, čiernym korením a kurkumou
  • pridáme granátové jablko
  • dochutíme citrónovou šťavou

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať