-
30.04.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Bačova vražda
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na ovčí syr:
-
500g Ovčej hrudky
-
Čierne korenie
-
Soľ
Postup:
-
Ovčiu hrudku osušíme a nakrájame na plátky
-
Syr na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán
-
Ochutíme soľou a čiernym korením
Na pečenú červenú a žltú cviklu:
-
3ks Červenej cvikly
-
3ks Žltej cvikly
-
Kryštálový cukor
-
Repkový olej
-
Čierne korenie
-
Soľ
Postup:
-
Cviklu umyjeme a osušíme
-
Cviklu pokvapkáme olejom, pridáme soľ, cukor a čierne korenie
-
Každú cviklu jednotlivo zabalíme do alobalu
-
Pečieme na 180°C cca. 2 hodiny, do mäkka
-
Cviklu vybalíme z alobalu, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky
Na omáčku z červenej cvikly:
-
200ml Šťavy z červenej cvikly
-
30g Hnedého cukru
-
Čierne korenie
-
Soľ
Postup:
-
Šťavu z červenej cvikly nalejeme do hrnca
-
Pridáme cukor a koreniny
-
Zredukujeme na konzistenciu sirupu
Na chrenovú penu:
-
350ml Smotany na šľahanie
-
100g Chrenu v skle
-
15g Strúhaného, čerstvého chrenu
-
30g Kryštálového cukru
-
Strúhaný, muškátový oriešok
-
Čierne korenie
-
Soľ
Postup:
-
Všetky ingrediencie pridáme do mixéra a spolu rozmixujeme
-
Precedíme cez jemné sitko a nalejeme do fľaše na šľahačku
-
Fľašu nabijeme 1-2ks N₂O bombičkami
-
Dôkladne pretrasieme a skladujeme v chladničke
Hotové predjedlo servírujeme so šalátovými listami, čerstvým chrenom, lieskovými a vlašskými orechmi.
- 30.04.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou