-
07.06.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Prechádzka slnečným pobrežím
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Baklažán na mede:
- Baklažány, nakrájané na kolieska
- Múka
- Soľ
- Olivový olej
- Med
Baklažány nakrájame na kolieska/ prípadne hranolky, a namočíme do osolenej vody aspoň na 15 minút. Premyjeme, čo vytiahne trpkosť, osušíme a obalíme v múke. Ak máte chuť na zdravšiu verziu, môžete ich upiecť v rúre na 200 stupňov cca 15 min, alebo ak sa chcete odviazať tak vyprážame v olivovom oleji. Ako Španieli všetko. Na záver pokvapkáme medom.
Tip: ak sú baklažány extra trpké, pomôže im pred úpravou kúpeľ v mlieku a soli.
Krevety al pil-pil
- Olivový olej
- Cesnak podľa gusta
- Krevety / morské plody
- Čili papričky (drvené)
- Soľ
- Petržlenová vňať (nasekaná na jemno, môže byť aj sušená)
Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme krevety a ostatné korenie a veľmi krátko opekáme kým krevety nezmenia farbu – častý znak, že sú hotové (cca 5 min). Podávame horúce, s pečivom, aby ste mali s čím omáčku vytierať z taniera.
Pan con tomate:
- Opečená bagetka/chlieb
- Mäsitá paradajka
- Olivový olej
- Soľ
- Cesnak (ľubovoľný)
Pečivo zľahka opečieme na sucho do chrumkava. Paradajku nastrúhame na hrubo. Nástedne si pečovo pokvapkáme olejom, natrieme paradajkovou salsou a posolíme. Ya está!
- 07.06.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou