Nadčasová, elegantná a seriózna: TOTO je farba roka 2020, ktorá vám nesmie chýbať!

Svet módy, kozmetiky a dizajnu na konci roka vždy s napätím očakáva, ktorá farba sa stane na nasledujúcich 12 mesiacov tou najlepšou. Rok čo rok ju na základe vnútorných analýz určuje spoločnosť Pantone a zo dňa na deň jej prischne celospoločensky najvýznamnejšia úloha. 

Spoločnosť Pantone vyberá farbu roka už neuveriteľných 20 rokov a ovplyvňuje tak rozhodnutia o vývoji a kúpe produktov v mnohých odvetviach, vrátane módy, bytového dizajnu, priemyselného dizajnu, kozmetiky či obalov a grafického dizajnu. Proces výberu farby roka vyžaduje dôkladné zváženie a analýzu trendov. Aby odborníci dokázali vybrať vhodnú farbu, tím špecialistov neustále hľadá nové farebné vplyvy. To zahŕňa zábavný priemysel, filmy, cestovanie, umelecké zbierky, módu, dizajn, turistické destinácie, životný štýl či sociálno-ekonomické podmienky. Vplyvy však môžu pochádzať aj z nových technológií, materiálov, štruktúr alebo efektov, ktoré majú vplyv na farbu. Odborníci z tohto inštitútu pre rok 2020 posadili na piedestál odtieň číslo 19-4052 s názvom Classic Blue.

​Tento odtieň modrej vnáša do našich životov pokoj a dôveru. Zdôrazňuje našu túžbu po spoľahlivých a stabilných základoch, na ktorých sa dá stavať, keď prekročíme prah do novej éry. Táto klasická modrá pripomínajúca oblohu za súmraku je veľmi nadčasová, elegantná a majestátna. „Žijeme v dobe, ktorá si vyžaduje dôveru a vieru. Je to presne ten typ stability a sebavedomia, ktorý vyjadruje odtieň Classic Blue. Stály a nesmrteľný odtieň modrej, na ktorý sa môžeme vždy spoľahnúť. Tento odtieň je pre nás ako kotva. Predstavuje nekonečnú večernú oblohu. Tento odtieň nás povzbudzuje, aby sme rozšírili svoje myslenie nad rámec toho, čo je pre nás bežné. Vyzýva nás, aby sme premýšľali hĺbavejšie, rozšírili naše obzory a otvorili komunikačný tok,“ vysvetlila výkonná riaditeľka inštitútu Pantone – Leatrice Eiseman. Odtieň „klasická modrá“ je naozaj veľmi univerzálny, pretože svedčí blondínkam, brunetkám, ale aj červenovláskam. Rozumie si s mladším, ale aj so starším vekom, ako aj so všetkými konfekčnými veľkosťami. Ak teda uvažujete nad tým, že by ste si v novoročných výpredajoch zadovážili originálny kúsok, určite vyskúšajte túto farbu!