Šampión Attila Végh o chlapcoch zo Siedmeho neba: Z TÝCHTO slov vám stisne srdce!

Je slávny a úspešný, no nohami ostal pevne na zemi. Reč je o bojovníkovi MMA, Attilovi Véghovi, ktorý pod drsným obalom skrýva dobrú dušu a veľké srdce.

Attila Végh sa už dlhé roky vrcholovo venuje bojovým umeniam. Má na konte množstvo veľkých úspechov a tým posledným je víťazstvo v zápase storočia s Karlosom Vémolom. Hoci je slávny ostal nohami pevne na zemi a pod drsne vyzerajúcim obalom sa skrýva dobrá duša a veľké srdce. Niet preto divu, že sa okamžite pustil do akcie pomoci Linde a jej synčekom Tomášovi a Markovi. Práve tento šampión je totiž ich vzorom. Keď budú veľkí, chceli by byť bojovníkmi v MMA, aby vedeli svoju mamu v prípade potreby brániť. Ich mamina si totiž prešla psychickým týraním od svojho druha, čomu sa chlapci museli prizerať. „Ja som jednoduchý chlapec. Je jedno, čo som vyhral, alebo čo som dosiahol, ja stále viem, odkiaľ som prišiel. Stále budem vedieť, že na tie začiatky a na celú cestu nezabudnem. Pre mňa je najväčšia radosť, keď vidím, že nejaký chlapček príde za mnou, objíme ma úprimne a teší sa zo mňa. Že ma vidí. To je pre mňa dojímavé a teším sa z toho,“ povedal Attila.

Jeho úspech neprišiel zo dňa na deň a musel si ho tvrdo vydrieť. Preto má nádej, že práve on môže byť pre mladých chlapcov motiváciou, ako byť silný a ísť si za svojím. Chcem byť pre mladých vzorom, aby pochopili, že to je bojový šport. Veľa laikov si myslí, že to robia len nejakí primitívi tento šport. Ak sa niekto pobije na ulici, na diskotéke alebo v škole, tak ho vyhodíme. Ja som sa v živote nepobil na ulici, nemal som žiadny konflikt a dosiahol som moje ciele. Musel som tvrdo makať, ísť si za tým, ale dá sa to dosiahnuť,“ skonštatoval šampión, ktorý má v sebe konskú dávku pokory. Okrem úspechu totiž na vlastnej koži okúsil aj pád. Keď som vyhral Majstra sveta, vtedy bola možnosť či uletím, alebo neuletím. Po tej výhre som mal veľmi veľa ľudí okolo seba. Potom tá cesta nevyšla, mal som viaceré prehry a videl som, že tí ľudia odišli. Ostala pri mne naozaj len rodina a blízki kamaráti. Vtedy som to pochopil, že taký je život. Raz je človek hore, raz je dole,“ dodal s úsmevom.

Tagy: Attila Végh