- 20.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Španielsky vtáčik s tarhoňou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- Hovädzie mäso
- Hovädzí jazyk
- Koreňová zelenina
- Cibuľa cesnak
- Hrubozrná horčica
- Paradajkový pretlak
- Olej
- Tarhoňa
- Pecorino
- Smotanová natierka
- Nakladané kyslé uhorky
- Klobasové ragú
- Sušené žltko
- Vajíčka
- Maslo
- Pažitkový olej
Bez servítky, Fero Sedlák
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mäso očistíme a na cibulke dusíme v hrnci s vývarom (už bude mať hotové). Tarhoňa s krémovou omáčkou - tarhoňu varíme v smotane, ochutíme pecorinom, necháme variť, aby troška zhustla do krémovej konzistencie. Fritatta - španielska omeleta - klobásky pokrájané na kocky, zalejem rozšľahaným vajíčkom, opečiem na panvici 4 minúty, potom dopekáme v rúre cca 3 minúty, kým bude zlatá. Ozdobíme bylinkami.
- 20.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Hlavné jedlá , Recepty , Fero Sedlák , Bez servítky
Bez servítky
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!