Hovädzie mäso s ryžovými guľkami

Hovädzie mäso s ryžovými guľkami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • Lúpané pliecko 1000g
  • Cibuľa 200g
  • Olej 100g
  • Soľ
  • Korenie
  • Červené víno 100ml
  • Slanina 200g
  • Cesnak 50g
  • Vajcia 5ks
  • Uhorka šalátová
  • Ocot 100g
  • Cukor 100g
  • Ryža 200g
  • Múka 50g
  • Dijon horčica 50g
  • Panko strúhanka
  • Maslo
Bez servítky, Zdenko, recept, polievka

Bez servítky, Zdenko, recept, polievka

Zdroj fotky tv joj s pomocou AI

​Postup:

  • Hovädzie mäso si opracujeme, nakrájame, opečieme a dáme bokom. Na pozostalom tuku opečieme nakrajanú cibuľu, restujeme do tmava, pridáme cesnak, červené víno a vložíme mäso. Veľmi pomaly dusíme. 
  • Bielkový kaviár - Z čistých bielok pomocou sitka vytvoríme kaviár, ktorý lejeme do zmrazeného oleja.
  • Ryžové guľky - z uvarenej ryže spravíme guľky, ochutíme a obalíme v trojobale a následne vypražíme.
  • Slaninová omáčka - Orestovaná slanina sa zaleje výpekom z mäsa, pridá sa maslo a ochutí sa soľ korenie.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať