INKO- Craig Ramsey

Tréner Craig Ramsay to v Inkognite povedal narovinu: ČO mu u nás robí najväčší problém?

Slovensko je hokejový národ a v týchto dňoch azda všetci žijeme majstrovstvami vo Fínsku. Urobili sme preto zmenu v programe a dnes večer namiesto seriálu Nemocnica na JOJke odvysielame obľúbené Inkognito, v ktorom sa ako tajný hosť predstavil tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey.

Kanaďan Craig Ramsey sa stal trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie v roku 2017. Už v prvej sezóne pod jeho koučingom skončili naši chlapci na majstrovstvách o 5 miest lepšie v porovnaní s predošlou sezónou. V roku 2019 prijal naše pozvanie do Inkognita, v ktorom si sadol do kresla pre tajného hosťa. Keď hádači odhalili jeho identitu, v rozhovore s moderátorom Vladom Voštinárom prezradil množstvo zaujímavostí. Napríklad, aj to, čo mu u nás robí najväčší problém. Ak si myslíte, že je to slovenčina, ktorá je všade vo svete povestná tým, že je veľmi ťažká, máte pravdu.Snažím sa učiť po slovensky, teraz najmä gramatiku, ale mám s tým problém, pretože slovenská gramatika je veľmi ťažká. Ale hráči sú veľmi chápaví a snažia sa mi pomáhať. Hlavne asistent Petrovický sa mi snaží pomáhať,“ povedal vtedy Ramsey.

INKO- Craig Ramsey Zdroj: TV JOJ

​Vlada Voštinára tiež zaujímalo, aký je rozdiel medzi koučingom špičkových hokejistov v NHL a hokejistami v národnom tíme. „Na Slovensku máme veľmi dobrých hráčov, ale je trošku rozdiel koučovať každý deň v Amerike NHL ako tu na Slovensku reprezentáciu. V Amerike pracujem s tým hráčom každý deň, ale tu je to kvázi na päť dní kvôli nejakému turnaju. Nestretávam sa s hráčmi na dennej báze,“ vysvetlil tréner. Prezradil aj to, že hoci by sa mohlo zdať, že po toľkých rokoch skúseností jednotlivé zápasy neprežíva, opak je pravdou. „Hokeju sa venujem od šestnástich rokov a nervózny som pred každým zápasom. Nezlepšilo sa to,“ dodal so smiechom.

Sledujte Inkognito s trénerom Craigom Ramseym už dnes o 20:35 na JOJke!

Tagy: Inkognito