Mišo Sabo si nedal servítku pred ústa: Na TENTO módny mýtus už konečne zabudnite!

Rozhlasového a televízneho moderátora poznáme aj ako porotcu z relácie Nákupné maniačky a faktom je, že k móde má nielenže blízky vzťah, ale jej aj rozumie. Rozhodne však nepatrí k tým, ktorí by v mene módy bezhlavo míňali peniaze. Práve naopak!

Moderátor Mišo Sabo je okrem iného známy aj tým, že myslí veľmi ekologicky. Separuje odpad, je odporcom jednorazových plastových riadov, igelitiek či slamiek, angažuje sa v upratovaní v prírode a podporuje recyklovanú módu. Práve módny priemysel je totiž jedným z najväčších znečisťovateľov životného prostredia. Preto ho hnevá, že mnoho ľudí (najmä žien) stále akosi verí módnemu mýtu, že na každej špeciálnej príležitosti by sme mali byť oblečení úplne inak. „Tento outfit som mal aj na odovzdávaní cien OTO. Inšpiroval som sa Lujzou Garajovou Schramekovou, ktorá prišla tento rok na OTA v tých istých šatách, v ktorých si minulý rok prevzala sošku. Ony tam mali na OTOvi takú medzihru s Kristínkou Tormovou, že vlastne povýšili pre niekoho možno módne faux pas na zero waste (pozn. red. – bez odpadu), že recyklujeme veci. Je to strašná pravda. Kto to kedy povedal, kde to bolo napísané, že musím ísť do spoločnosti iba v nových outfitoch. Že sa nemôžeme dvakrát ukázať v tom istom. Povedal som si, že: Lujza, sakra, máš pravdu,“ povedal po finále Miss Slovensko 2019 pre joj.sk.

Lujza Garajová Schrameková Herečka Lujza Garajová Schrameková zrecyklovala svoj outfit z minuloročného udeľovania cien OTO (vľavo) a v obmenenej verzii si ho obliekla aj tento rok. Zdroj: Profimedia

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora