Aké plavky sa nosili v roku vášho narodenia? Bikiny sú staré viac ako 70 rokov!

Leto je obľúbeným obdobím v roku. Odhadzujeme zbytočné vrstvy šiat a zo skríň vyťahujeme šatičky, šortky, tričká a najmä plavky. Tentokrát vám ale neprinášame horúce trendy, práve naopak, zaspomínajte si spolu s nami na dobové trendy v plavkovej móde naprieč rokmi.

Plavky sa počas rokov veľmi zmenili. Keď sa pozriete na fotografie svojej mamy či babičky, pousmejete sa nad tým, čo nosili na kúpalisko. V minulosti sa ženy totiž kúpali viac zahalené, až postupom času sa začalo odhaľovať čoraz viac kriviek ženského tela. Bikiny vymyslel v roku 1946 francúzsky dizajnér Louis Réard, ale nosiť ich ženy začali až o 12 rokov neskôr. Keď ich totiž návrhár vymyslel, nedokázal zohnať ani len modelku, na ktorej by ich ukázal svetu.

Svet poriadne šokovala v roku 1964 ikonická herečka Sophia Loren vo filme Manželstvo po taliansky, kedy sa kráska obliekla do asi najodvážnejších a najextravagantnejších plaviek, aké kto kedy videl. Dnes sa modelky, herečky a známe osobnosti s dokonalou postavičkou však ochotne ukazujú v maličkých plavkách, ktoré ukazujú pri troške predstavivosti úplne všetko. Pozrite si v našej galérii, aké plavky boli v kurze, keď ste sa narodila. 

Tagy: plavky