Prečo súťažiace v Maniačkach nosia šatníky do štúdia? Vieme, kvôli čomu sa to zaviedlo!

Neodmysliteľnou súčasťou ikonickej relácie Nákupné maniačky je predstavovanie šatníkov jednotlivých súťažiacich. V nových častiach už však nechodíme do ich domácností, ale svoju zbierku oblečenia a doplnkov nosia do štúdia. Prečo sa to tvorcovia rozhodli zaviesť?

Prehliadka šatníkov súťažiacich dám má v Nákupných maniačkach svoje pevné miesto. V minulosti sme však chodili do ich domácností, kde si súperky prezerali jej skrine, poličky, komody a obdivovali alebo kritizovali jej zbierku. No často sa stávalo aj to, že súťažiace hodnotili štýl danej dámy podľa kúskov, ktoré so štýlom, ktorý von nosíme, nemá veľa spoločného. Tepláky na doma, nohavičky, pyžamá či veci, ktoré má z nostalgie v skrini asi každá žena, aj keď ich nenosí. Okrem toho sa terčom posudzovania neraz stávalo aj zariadenie domácnosti, čistota či pohostenie. Navyše, pri takýchto "pravidlách" bolo problematické aj cestovanie za súťažiacimi.

NM 2023 - šatník Zdroj: TV JOJ

​Keď sa teda začali pripravovať nové časti, tvorcovia sa rozhodli, že sa to zmení. "Pre tento spôsob sme sa rozhodli v rámci inovácií relácie. Tým, že máme úplne novú scénu, našou požiadavkou bolo zakomponovať do deja aj šatník a myslím, že toto sa výborne podarilo. Tým pádom máme neobmedzené možnosti vyberať ženy - záujemkyne z celého Slovenska či dokonca aj z Českej republiky a nie sme limitovaní tým, že cestujeme. Prípadne mnohokrát to zlyhalo práve na tom, že účinkujúce nedostali súhlas nakrúcať u nich doma," vysvetlila režisérka a dramaturgička Nákupných maniačok Ľudmila Lenárová.

NM 2023 - šatníky Zdroj: TV JOJ

​Súťažiace majú v štúdiu k dispozícii dva veľké stojany, ktoré môžu svojím oblečením zaplniť a taktiež niekoľko poličiek. Vytvára to tak dostatočný priestor na to, aby adekvátne odprezentovali svoj štýl a vkus. "Kapacita existuje asi taká, že prineste všetko, čím sa chcete prezentovať. Samozrejme, to neznamená, že prinesú všetok svoj šatník, no rovnako to neznamená, že prídu s pár vecami v kufri. Každá súťažiaca sa prezentuje sama za seba a prinesie toľko vecí, aby bolo cítiť, že je ozajstná nákupná maniačka," doplnila Lenárová. Nový koncept si pochvaľuje aj porotca Marián Hornyák. "Z môjho pohľadu je to čistejšie, že majú rovnakú východiskovú pozíciu všetky nakupujúce. Bez ohľadu na to, či je z Bratislavy, nie je z Bratislavy, alebo kam sa cestuje, netreba to hodnotiť. Z tohto pohľadu je to plus. Jedným z plusov tohto spôsobu je to, že majú šancu dopredu si vytriediť šatník a urobiť si tú, nazvime to, kapsulu, ktorú chcú ukázať, ktorou sa chcú pochváliť," zhodnotil Marián.


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 16:30 na JOJke!