Porotcovia z Maniačok zhodnotili Klan Gucci: TOTO môžeme z filmových outfitov odkukať!

Meno, ktoré v móde znamená všetko. Synonymum bohatstva, štýlu, moci. Tým všetkým je taliansky módny dom Gucci, ktorého história má mnohé temné stránky. Odkrýva ich film Klan Gucci, ktorý vznikol v réžii fenomenálneho Ridleyho Scotta. Snímka je však zaujímavá nielen kvôli deju a hereckému obsadeniu, ale aj prejáde zaujímavých outfitov. Na módnu stránku filmu sa pozreli porotcovia z Nákupných maniačok - Ema Fajnor a Marián Hornyák.

Pri adaptovaní outfitov Patrizie Reggiani, ktorú vo filme Klan Gucci stvárňuje Lady Gaga, odviedli tvorcovia bez debaty naozaj skvelú prácu. "Úplne chytili nielen dobu, ale presne ten štýl Patrizie a myslím si, že takisto Lady Gaga to mala dosť naštudované a napozerané, lebo to celé spolu fungovalo a dávalo zmysel," povedal porotca Nákupných maniačok, Marián Hornyák. Patriziine opulentné outfity sú naozaj legendárne a tak niet divu, že Lady Gaga mala podľa informácií zo zákulisia najviac kostýmov, doplnkov a šperkov. Či bola Reggiani skutočná módna ikona alebo svoje outfity skladala nevediac, že tvorí niečo veľké, je však otázne. "Podľa mňa to kombinovala tak živelne. Lebo to chcela. Chcela ten status a užívala si to. Myslím si, že až tak úplne nevedela, čo robí, ale stalo sa to potom veľmi ikonickým. Pretavilo sa to do toho štýlu a nakoniec si aj myslím, že reprezentovala tú značku, respektíve rukopis značky, za ktorou stála ako sivá eminencia."

​Hoci je móda z filmu vsadená do obdobia 80. a 90. rokov, dá sa z nej čo-to odkukať aj do súčasných outfitov. "Retro štýl je stále aktuálny. Stále viac sa to premiešava. Či už je to celá dekáda, ktorá sa objavuje aj v súčasných kolekciách alebo sú to len nejaké detaily...toto stále funguje. Aktuálne sú veľmi trendy kožušiny, samozrejme v dnešnej dobe umelé, vo filme a v tej dobe to muselo byť pravé. A aj táto značka sa preslávila krásnymi pravými kožuchmi. Obliekali najväčšie divy vtedajšieho sveta šoubiznisu," vysvetlil Marián.

Klan Gucci Zdroj: Profimedia

​V snímke Klan Gucci sa tiež rieši kontroverzná téma fejkov, teda napodobenín značkového oblečenia a doplnkov. "Je to film aj pre módnych nadšencov alebo fanúšikov. Je to príjemné spestrenie a priblíženie aj skrytej tváre celého módneho biznisu, ako to funguje a ako sa rozhoduje. A, že to vôbec nie je niekedy také jednoduché a také jednoznačné, ako sa to zdá. Je tam veľmi pekne riešená téma fejkov, ktorá je stále aktuálna. Takže, sú tam momenty, ktoré stoja za to. Minimálne sa nad nimi možno pozastaviť, alebo zamyslieť, alebo si to len užiť ako vizuálne dielo," dodal s úsmevom. Čo k filmu povedala Ema Fajnor? Pozrite si video HORE!

Sledujte film Klan Gucci v nedeľu o 20:40 a Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!