Toto je príklad, ako to nerobiť: Dámy, chystáte sa na pohovor? TÝMTO outfitom sa vyhnite!

Móda a vkus sú veľmi individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. Existujú však určité nepísané pravidlá, ktorými by sme sa pri skladaní našich outfitov mali riadiť, ak chceme vyzerať upravene. Dvojnásobne to platí v prípade špeciálnych príležitostí, ktoré si vyžadujú aj špeciálny prístup pri tvorbe outfitu. A do tejto kategórie bez debaty patrí aj pracovný pohovor, na ktorý sa treba adekvátne a vhodne obliecť.

V piatkovej epizóde Nákupných maniačok predviedla súťažiaca Chiara svoj obľúbený outfit, ktorý pozostával z béžových nohavíc, čierneho priesvitného topu a čiernych sandálok. Keď však objasnila, kam by sa takto obliekla, mnohí boli zrejme poriadne prekvapení. "Toto je môj prvý outfit. Takto chodím, napríklad, na nejaký pohovor do práce. Na tomto outfite ma najviac bavia tieto vzory. Kvetinky, ktoré mám aj na topánkach," povedala tmavovláska.

NM 24 - outfit na pohovor Zdroj: TV JOJ

​Porotca Marián Hornyák sa okamžite chopil slova a vysvetlil, prečo sa takto rozhodne na pohovor neobliekať. "No...tak pri tejto príležitosti začínam veľmi vážne uvažovať nad tým, že vrátime do hry našu veľmi úspešnú a jednu z prvých tém - ako sa obliecť na pracovný pohovor. Lebo takto sa rozhodne obliecť na pracovný pohovor nemáte. Je to nevhodné, neprístojné, neprofesionálne a mohol by som menovať celý rad prívlastkov, prečo toto nie je vhodný outfit na pohovor," zhodnotil.

Čo sa hodí do pracovného prostredia a čo je už cez čiaru, vysvetľovali s Emou Fajnor v rámci týždňa, v ktorom sa súťažiace obliekali na tému Pracujúce dievča. "Nechceme vidieť výstrihy ani príliš veľa odhalenej kože. Predsa len do kancelárie sa to asi nehodí. Čo nepotrebujete, sú výrazné doplnky, šperky. Stačí jemná neutrálna retiazka. Nechceme vidieť mašličky, čipku, ani nič podobné, čo patrí viac na módnu scénu. Vždy na školeniach o dresscode dbám a prízvukujem - aby ste vyzerali profesionálne," vysvetlil vtedy Marián. Priesvitný top, pod ktorým vidieť poprsie v podprsenke, príliš priliehavé nohavice v telovej farbe či holé chodidlá vo vysokých ihličkách rozhodne nie sú vhodnou voľbou na pohovor. Ak sa teda chystáte na pohovor, voľte radšej striedmejšie a zahalenejšie outfity.


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!